Mura ob vrnitvi iz Beleka podpisala s Francozom, ki je nazadnje igral za Celje. Na Fazanerijo tudi Nuhanović

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.01.2024 14:25

Robert Koren pravi, da je našel zamenjavo za Dardana Shabanhaxhaja. V zvezni vrsti murašev odslej tudi vezist Radomelj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Koren in Vladimir Vermezović.
Miha Dajčman

V ponedeljek so se muraši po skoraj dveh tednih priprav v Turčiji vrnili v Mursko Soboto, kjer bodo nadaljevali z vadbo do nadaljevanja sezone čez deset dni. Zadnji test v Beleku za črno-bele je bil nedeljski obračun z ekipo Arsenal Tula, ki se je končal z izidom 0:0, tekma je bila zaključena pet minut pred koncem rednega dela zaradi protestnega odhoda z igrišča Rusov po dosojeni enajstmetrovki za Muro. "Za nami je zahtevna preizkušnja, fantje so jo dobro oddelali. Gledano generalno so celotne priprave delali dobro. Morda bo kdo rekel, da rezultat na pripravljalnih tekmah za nas niso bili zadovoljivi, toda igrali smo proti zelo močnim nasprotnikom, kar smo tudi želeli. Nismo želeli biti v iluziji, igrati proti slabim ekipam, želeli smo preveriti, kje smo in dobili smo odgovor. Polni zanosa gremo v nadaljevanje prvenstva," je ob zaključku priprav dejal trener Mura Vladimir Vermezović.

Srbski strateg bo v nadaljevanju sezone lahko računal na francoskega krilnega nogometaša kamerunskih korenin Juliena Lamyja, ki je prekinil pogodbo s Celjem, murašem pa je 24-letnik zvestobo obljubil do konca prihodnje sezone. Pred poletnim prihodom v Celje, za grofe je na 18 tekmah dosegel dva gola, je bil Lamy član ciprskega Enosis Neon Paralimniou in angleških klubov West Bromwich, Rotherham, Wimbledon in Grimsby. Športni direktor Mure Robert Koren pravi, da Lamy na Fazanerijo prihaja kot zamenjava za Dardana Shabanhaxhaja.

Muro je okrepil tudi 25-letni vezist Sandi Nuhanović, ki se na Fazanerijo seli iz Radomelj. Po petih mesecih pa se od črno-belih poslavlja 19-letni srbski napadalec Mihajlo Spasojević.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta