Boj za Euro: Hotićev penal ni bil dovolj

Borut Planinšič ml.
09.10.2020 15:43
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dino Hotić je ob sanje, da bi z Bosno in Hercegovino prihodnje leto šel na evropsko prvenstvo.
EPA

Čeprav je nogometna liga narodov že sredi druge sezone, se končuje najpomembnejši del prve - končnica, ki bo dala zadnje štiri potnike na evropsko prvenstvo. Play-off, ki bi moral biti že marca, a ga je preložil koronavirus, igrajo s polfinalom in finalom, saj je vsaka od štirih kakovostnih skupin v Uefini ideji možnosti za vsakogar, tudi za najslabše, dala po štiri reprezentance. V četrtek zvečer je bilo tesno povsod, drama enajstmetrovk pa se je slabo končala tudi za BiH.

Dino Hotić, bivši nogometaš Maribora, je v Sarajevu proti Severnim Ircem igral od 88. minute, ko je bil selektor Duško Bajević že pri podaljških. Hotić je bil izbran tudi za streljanje enajstmetrovk, svojo je zadel, a to ni bilo dovolj. Redke navijače, ki so smeli na stadion Grbavica, sta zajeli žalost in jeza. "Penali so pač loterija. Žal mi je, da nismo vsega razrešili v 90 minutah. Dobro smo igrali, vodili, potem pa se brez razloga potegnili nazaj in 'iz nič' dobili gol za 1:1," je žaloval Edin Džeko, kapetan "zmajev".

Končnica za EP, polfinale: Bolgarija - Madžarska 1:3, Islandija - Romunija 2:1, BiH - Severna Irska 4:5 po enajstmetrovkah, Slovaška - Irska 4:2 po enajstmetrovkah, Norveška - Srbija 1:2 po podaljških, Škotska - Izrael 5:3 po enajstmetrovkah, Gruzija - Belorusija 1:0, Severna Makedonija - Kosovo 2:1; finale (12. novembra): Madžarska - Islandija, Severna Irska - Slovaška, Srbija - Škotska, Gruzija - Severna Makedonija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta