Čeferin za Večer potrdil: Solidarnostna tekma zvezd v pomoč Sloveniji razprodana!

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
01.09.2023 19:56

"Hvala prav vsakemu, ki je kupil vstopnico in mu je mar za lepši svet in lepšo skupno prihodnost. A ne pozabimo, kakšna sporočila nam je ob tej ujmi poslala tudi narava," je ob novici posebej za Večer povedal Aleksander Čeferin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksander Čeferin je ganjen in ponosen, saj je dobrodelna tekma v Stožicah 15. septembra zvečer razprodana. 
Reuters

Kot smo izvedeli pred nekaj minutami, je solidarnostna tekma zvezd, katere izkupiček bo namenjen zbiranju sredstev, potrebnih za pomoč prizadetim v poplavah in jo prireja Aleksander Čeferin, razprodana. Še zjutraj je bilo na voljo le nekaj vstopnic, teh pa zdaj dokončno ni več. To pomeni, da so Slovenci znova pokazali, kako solidarni so, svojo moč in družbeno odgovornost pa je znova potrdil Slovenec na čelu Uefe. 

"Slovenci smo spet dokazali, kako smo solidarni in znamo stopiti skupaj. Zelo sem ponosen, kako so se ljubitelji nogometa odzvali na mojo pobudo, enako hvaležen sem tudi nogometašem, ki bodo 15. septembra zvečer prišli v Ljubljano iz vseh koncev sveta. Razumeli so, da Slovenija potrebuje tako moralno kot finančno podporo in upam, da bomo s tekmo pomagali olajšati kakšno človeško stisko, prebroditi osebno ali družinsko težavo in da se bomo nekoč skupaj spominjali, kako močni smo lahko športniki in ljubitelji špotrta, ko stopimo skupaj. Posebej sem vesel, da bo pri tem odigral pozitivno vlogo nogomet, ki ga imamo evropejci tako radi in premika meje. Nogomet je in bo vedno z nami, ko se veselimo, tekmujemo, zabavamo in tudi ko nam je hudo. Hvala prav vsakemu, ki je kupil vstopnico in mu je mar za lepši svet in lepšo skupno prihodnost. In ne pozabimo, kakšna sporočila nam je ob tej ujmi poslala tudi narava," je ob novici, da so Stožice razprodane, povedal ganjeni Aleksander Čeferin

Čeferin je v Ljubljano privabil številne nogometne zvezde, tekmo podpirajo navijači, široka športna in poslovna javnost in mediji. 
Robert Balen

Kot je znano, bodo na tekmi v Stožicah 15. septembra ob 20.h, nastopili številni nekdanji nogometni zvezdniki, dobitniki najvišjih nogometnih trofej, vključno  z naslovi svetovnih prvakov in zmagovalcev lige prvakov - Gianluigi Buffon, Andrej Ševčenko, Paolo Maldini, Luis Figo, Zvonimir Boban, Javier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Vladimir Šmicer, Nemanja Vidić, David James, Giorgos Karagounis, Mario Mandžukić, Mikael Silvestre, Aljoša Asanović, Oliver Bierhoff... Ekipi bosta vodila Fabio Capello in Matjaž Kek. Našteti in številni drugi, ki se bodo še pridružili, bodo ta dan nastopili in igrali "za Slovenijo". 

Med slovenskimi nogometaši bodo na tekmi zaigrali Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Miško Brečko, Boštjan Cesar, Branko Ilić, Robert Koren, Bojan Jokić, Mile Ačimović in Marcos Tavares. 

Kot je znano, je uradna kapaciteta stadiona Stožice 16.000 ljudi. Tekmo pa bo prenašal tudi POPTV in BeIN Sport, ena največjih svetovnih  televizijskih mrež, ki je potrdila, da bo tekma predvajana na 27 območjih po svetu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta