Čeferin organizira solidarnostno tekmo zvezd za žrtve poplav v Sloveniji

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
29.08.2023 14:27

Za posebno akcijo pomoči za žrtve poplav se je odločil predsednik Uefe Aleksander Čeferin. V petek 15. septembra ob 20. uri bo v Ljubljani solidarnostna tekma s svetovnimi zvezdniki nogometa. Kakšen je namen in kdo vse prihaja?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Vsako dejanje in vsaka donacija šteje. Upam, da se 15. septembra vidimo v Ljubljani," je v pismu prijateljem zapisal.  
Robert Balen

Slovenija ob nedavnih poplavah, ki so prizadele številne ljudi in jim vzele vse, ne ostaja sama. S solidarnostjo so se izkazali številni prostovoljci, prijateljske države in organizacije, med katerimi je tudi Uefa - Evropska nogometna zveza, ki jo vodi Aleksander Čeferin. UEFA je že 8. avgusta odobrila sredstva v višini 300.000 evrov za pomoč Sloveniji po tragičnih poplavah, Nogometna zveza Slovenije pa je k temu dodatno namenila 20.000 evrov.

Za naslednjo potezo pa se je odločil tudi predsednik Čeferin z organizacijo dobrodelne nogometne tekme z namenom zbiranja sredstev, potrebnih za pomoč prizadetim posameznikom. Tekma bo v Ljubljani, 15. septembra, ob 20. uri na stadionu Stožice, ves izkupiček, ki bo zbran od sponzorjev, prodaje vstopnic in s prostovoljnimi prispevki posameznikov, pa bo usmerjen v dobrodelno fundacijo "Preprosto blizu", ki je bila ustanovljena in jo upravlja Radio 1. Ta fundacija pa bo sredstva razdelila ljudem, ki jih potrebujejo.

Tomaž Ranc

Kot je zapisal Čeferin, so njegovo vabilo že sprejeli številni nekdanji nogometni zvezdniki, dobitniki najvišjih nogometnih trofej, vključno  z naslovi svetovnih prvakov in zmagovalcev lige prvakov - Gianluigi Buffon, Andrej Ševčenko, Paolo Maldini, Luis Figo, Zvonimir Boban, Javier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Vladimir Šmicer, Nemanja Vidić, David James, Giorgos Karagounis, Mario Mandžukić, Mikael Silvestre, Fabio Capello ... Našteti in številni drugi, ki se bodo še pridružili, bodo ta dan nastopili in igrali "za Slovenijo".

Reuter
Reuters

Tudi medijsko bo tekma odmevna, saj jo bosta med drugimi podprla tudi Pop TV in BeIN Sport, ena največjih svetovnih televizijskih mrež, ki je potrdila, da bo tekma predvajana na 27 območjih po svetu.

"Vsako dejanje in vsaka donacija šteje. Rad bi vas povabil na ta dogodek, da se mi pridružite v prizadevanjih za zbiranje potrebnih sredstev za obnovo. Upam, da se vidimo 15. septembra v Ljubljani," je v vabilu prijateljem zapisal Čeferin.

Čeferinovemu vabilu se je odzval tudi Luis Figo.
Tomaž Ranc
Prihaja Nemanja Vidić
Reuters
Vladimir Šmicer
Tomaž Ranc
Eric Abidal
Reuters
V Ljubljani so nekdanji nogometaši že nastopili ob promociji družbeno odgovornih projektov, kot je na primer Nogomet v šolah za obdobje 2020 do 2024, tokrat pa bo tekma namenjena žrtvam poplav. 
Ziga Zivulovic Jr./bobo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta