Celjski rokometaši iz Danske prinesli dober vtis

Bojan Bauman Bojan Bauman
15.09.2022 20:47

Celjani so v uvodnem krogu lige prvakov gostovali v Aalborgu in izgubili z 32:36 (17:20)

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleks Vlah je redno prebijal obrambo Aalborga, a tudi osem njegovih golov je bilo premalo.
Epa

Po enoletnem premoru so celjski rokometaši znova zaigrali v elitni evropski ligi prvakov. Sezono so odprli na Danskem. Nasprotniki so bili rokometaši Aalborga, ki imajo v letošnji sezoni najvišje cilje. Uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice v Evropi jim bo poskusil zagotoviti tudi novinec v ekipi - Mikkel Hansen. Gre za zadnja leta enega najboljših rokometašev na svetu, ki se je pri 34 letih odločil prekiniti gostovanja po klubih v tujini in se je vrnil v domovino.

Pred 5000 danskimi navijači so Danci hitro prešli v ofenzivo. Celjani so vsak doseženi gol plačali z dvema prejetima. V 15. minuti je bilo tako že 12:6. V nadaljevanju so Celjani z dvema organizatorjema igre - Tilnom Strmljanom in Aleksom Vlahom - ter s hitrimi menjavami igralnih mest vzpostavili ravnotežje. Še več, razliko so z lepimi zadetki Vlaha (v prvem delu je dosegel sedem golov, skupaj osem) znižali na dva gola (17:15). V teh trenutkih so zaustavili hitro igro Dancev, ki so na odmor odšli s tremi goli prednosti (20:17).

Veliko število zadetkov je bilo potrdilo o atraktivni, hitri igri obeh ekip. Danci tradicionalno zagovarjajo tako igro. Fizično šibkejši Celjani pa v tem dvoboju tako niso imeli veliko izbire in so ubrali enako taktiko. S hitrim izvajanjem centra po prejetem golu domačinom niso dovolili predaha; tudi sicer so hitro zaključevali napadalne akcije.

Obrambnim nalogam nobena od ekip ni namenjala posebne pozornosti. Trener Aalborga Stefan Madsen je svojo ekipo očitno na to opozoril in Celjani so v napadu na postavljeno obrambo imeli še več težav. Danska prednost je hitro narasla na štiri zadetke (25:21). A Slovenci se niso predali. Strmljan je v 42. minuti svojo ekipo znova približal na dva zadetka zaostanka. Varovanci Alema Toskića so že takrat uresničili trenerjevo željo, da na tekmah lige prvakov igrajo neobremenjeno in pokažejo svoje znanje. Imeli so tudi priložnost za znižanje izida na le en gol zaostanka. A so v končnici naredili preveč napak, ki so jih Danci kaznovali z zadetki. Prvi dve točki je ekipa Aalborga vpisala po zmagi s 36:32. Celjane naslednjo sredo čaka prva domača tekma, nasprotnik v Zlatorogu bo nemški Kiel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta