Cilj je jasen, le prvo ali drugo mesto zanima mlade slovenske odbojkarje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
30.06.2022 10:20

V ŠC Draš danes začetek tretjega kroga kvalifikacij moških reprezentanc do 20 let za uvrstitev na evropsko prvenstvo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razpoloženje med našimi fanti je imenitno. Bo takšno tudi po kvalifikacijah? 
Cev

Slovenska odbojkarska reprezentanca do 20 let je pod vodstvom selektorja Zorana Kedačića v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo aprila letos v latvijski Jelgavi po zmagah nad Romunijo in Latvijo in po porazu po ogorčenem boju proti Češki osvojila drugo mesto. Na prvenstvo stare celine so se uvrstili Čehi, Slovenci pa so si zagotovili tretji krog kvalifikacij. V Jelgavi so se z učinkovitostjo izkazali Nik Mujanović, 53 točk, Janž Janez Kržič 41, Rok Bračko 36 in Dino Vinkovič 30.

Kvalifikacije se bodo začele danes v ŠC Draš pod Pohorjem, tekmeci naših fantov pa bodo vrstniki iz Nizozemske, Finske in Španije. V drugi kvalifikacijski skupini v Grčiji bodo ob Grkih igrali Nemci, Francozi in Švedi. Nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 17. do 25. septembra v italijanskem Montesilvanu in Vastu, si bosta zagotovili po dve najboljši ekipi z obeh turnirjev. V slovenski vrsti, ki se je pripravljala v Mariboru, je prišlo do spremembe na selektorskem stolčku. Kedačića, ki je ta čas v strokovnem vodstvu članske reprezentance v ligi narodov, je zamenjal Jernej Rojc. "Od drugega do tretjega kroga tekmovanja smo imeli zares dolg premor. Pripravljali smo se bolj kot ne vsak v svojem okolju, sem pa vesel, da nam je fante uspelo zbrati na desetih enodnevnih treningih, ki smo jih opravili skupaj z delom članske reprezentance, torej z igralci, ki takrat niso nastopali v ligi narodov. V tem času so nekateri naredili velik kakovostni preskok in zares sem zadovoljen, da nam je odbojkarska zveza to omogočila," je dejal Rojc. "V obračunih z Nizozemsko, Španijo in Finsko izrazitega favorita ni, naš cilj pa je jasen - osvojiti prvo ali drugo mesto. Igrali bomo pred domačimi navijači in nadejamo se podpore s tribun. Res je, da verjetno nismo povsem optimalno pripravljeni, a menim, da se da tudi v teh razmerah narediti dober rezultat in se uvrstiti na evropsko prvenstvo," je dodal Rojc.

Za Slovenijo bodo igrali Jaka Prevorčnik, Nejc Kožar, Miha Fink, Dino Vinkovič, Niko Kovačič, Rok Bračko, Nik Mujanovič, Janž Janez Kržič, Žan Zajc, Grega Okroglič, Amadej Snedec, Jan Karl Jančič, Mohor Travnik, Jure Kocjančič in Matija Filiputti.

Razpored tekem, danes, ob 15. uri: Španija - Finska, ob 17.30: Slovenija - Nizozemska; jutri, 15. uri: Finska - Nizozemska, ob 17.30: Slovenija - Španija; sobota, ob 15. uri: Nizozemska - Španija, ob 17.30: Slovenija - Finska.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta