Ciprski klub odpustil slovenskega trenerja, gol za usoden poraz dosegel njegov nekdanji varovanec

M.D.
10.05.2022 12:29

Darko Milanič ni več trener Pafosa, so danes sporočili iz kluba z zahoda otoka v Sredozemskem morju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Drugič zapored se je zgodilo, da se je Darku Milaniču delodajalec zahvalil za sodelovanje tik pred koncem sezone. V pretekli sezoni je bil s Slovanom iz Bratislave tik pred osvojitvijo naslova držanega prvaka, a je moral serijske slovaške prvake zapustiti, ker nekaterih članov vodstva kluba njegovo delo ni prepričalo. Sledil je odhod na Ciper, Izolan se je s Pafosom uspel uvrstiti v ligo za prvaka, šesto mesto pred zadnjim krogom sezone pa ni zadovoljilo vodstva kluba in Milanič je znova, tretjič zapored, sezono končal kot trener brez kluba.

Za najtrofejnejšega trenerja v slovenskem klubskem nogometu je bil usoden poraz proti Anorthosisu (0:1), za goste pa je na tej tekmi gol dosegel Blaž Vrhovec, nekdanji Milaničev varovanec. Dolgoletni trener Maribora je kot prvi Pafos popeljal v ligo za prvaka, za kar so se Milaniču Ciprčani zahvalili. 

"Čeprav se je Darko odlično odrezal, klub meni, da je čas za iskanje drugih priložnosti. Naši cilji so višji od uvrstitve na šesto mesto in verjamemo, da ta trenutek ekipa potrebuje šok terapijo, da doseže te cilje. Odločitev o imenovanju novega trenerja bo sprejeta v nekaj dneh," so v Pafosu zapisali na družbenem omrežju Facebook.

Milanič je na klopi Pafosa na 33 tekmah v povprečju dosegel 1,42 točke. Zabeležil je 11 zmag, 14 remijev in osem porazov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta