Damir Krznar o odhodu Vipotnika: Dokaz, da se z delom, predanostjo in osredotočenostjo lahko naredi korak naprej

Miha Dajčman Miha Dajčman
04.07.2023 21:00

Napadalec Maribora bo po zdravniškem pregledu na zahodu Francije podpisal pogodbo z Bordeauxom. Kaj o prestopu 21-letnega Konjičana in iskanju novega napadalca pravi trener vijoličastih Damir Krznar?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Konjičana so povezovali s klubi iz cele Evrope, dobil ga je eden tistih z najdaljšo tradicijo. 
Andrej Petelinsek

Prvega strelca prve slovenske nogometne lige v prejšnji sezoni Žana Vipotnika v Bordeauxu po opravljenem zdravniškem pregledu čaka podpis pogodbe s šestkratnimi francoskimi prvaki, ki so minulo sezono končali na tretjem mestu med drugoligaško konkurenco. Bordeaux sta v prejšnji sezoni prehitela Le Havre Luke Elsnerja in Metz, ki si je prav tako želel 21-letnega slovenskega reprezentanta. V minulih tednih so Konjičana povezovali s klubi iz cele Evrope, želje odločevalcev v Ljudskem vrtu in igralca pa je očitno zadovoljil klub z dolgoletno tradicijo, ustanovljen pred 141 leti, ki je francosko elito nazadnje pokoril v sezoni 2008/09, v drugo ligo pa izpadel v sezoni predlani.

Priprave vijoličastih: Rezervisti Maribora premagali Slaven Belupo, igrala tudi Pihler in Iličić

Agenta slovenskega reprezentanta Saša Župana smo danes zmotili med urejanjem zadnjih podrobnosti za prestop Konjičana. "O podrobnostih bomo lahko govorili, ko bo prestop zaključen. Prepričan sem, da bodo s poslom zadovoljne vse vpletene strani," nam je dejal v kratkem pogovoru. Spomnimo, športni direktor Maribora Marko Šuler je pred časom napovedal, da bo prestop Vipotnika v tujino rekorden za klub iz Ljudskega vrta. Francoski L'Equipe in slovenski športni mediji navajajo, da bodo vijoličasti zaslužili tri milijone evrov, z bonusi bi lahko znesek narasel na štiri milijone. Vipotnik, ki je v prejšnji sezoni na 30 prvenstvenih tekmah dosegel 20 golov, še tri pa dodal v pokalu, bo po napovedih podpisal petletno pogodbo.

Saga okoli odhoda Vipotnika, ki je trajala več tednov, se zaključuje. Trenerja Maribora Damirja Krznarja smo po današnjem pripravljalnem obračunu proti klubu Slaven Belupo prosili za komentar. "Dogajanje okoli prestopa je bilo obremenitev za klub in igralca. Zavedali smo se, da bo težko ostal v Mariboru. Najpomembneje je, da je klub dosegel maksimum pri njegovi ceni ter da je odšel v optimalnem trenutku. Verjamem, da je zdaj to za nami, in srečni smo, da smo naredili ta prestop in dobro stvar, ki je dokaz za vse ostale nogometaše, da se z delom, predanostjo in osredotočenostjo lahko naredi korak naprej," je dejal Hrvat.

Pred časom je Krznar izrazil željo po dodatnem napadalcu ob odhodu Vipotnika. "Imeli smo dogovor, da v trenutku, ko Vipotnik gre, naredimo prostor še za enega napadalca. Videti moramo, kaj je na razpolago na tržišču. Želel sem, da novinci pridejo čim prej. Pri napadalcu zdaj lahko malo počakamo in taktiziramo, čez morda deset, 20 ali 30 dni, pred koncem prestopnega roka, lahko reagiramo in počakamo 'kapitalca'. Ali nam bo to uspelo, bomo videli, v glavi imamo nekaj imen, a moramo počakati, kako bodo o teh igralcih razmišljali njihovi matični klubi," je povedal Krznar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta