Priprave vijoličastih: Rezervisti Maribora premagali Slaven Belupo, igrala tudi Pihler in Iličić

Miha Dajčman Miha Dajčman
04.07.2023 19:26

Mariborčani na dodatni pripravljalni tekmi z 2:0 boljši od hrvaškega prvoligaša. Zadela povratnik po poškodbi Pihler in Skuka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Xhuliano Skuka je lepo preigral hrvaško obrambo. 
Igor Napast

V senci prestopa Žana Vipotnika iz Maribora v Bordeaux so vijoličasti v Ljudskem vrtu igrali predzadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom sezone. Priložnost od prve minute so na tekmi proti Slaven Belupu - obračun je bil v program priprav dodan naknadno - dobili igralci, ki so med pripravami igrali manj ali pa se vračajo po poškodbi. Vijoličasti so proti osmi ekipi minulega hrvaškega prvenstva zmagali z 2:0. Priložnost za dokazovanje sta dobila tudi Aleks Pihler, ki je nazadnje igral 23. julija 2022, in Josip Iličić, Kranjčan je bil na igrišču dobrih 20 minut.

"Zadovoljen sem z videnim. Dodatna tekma je bila upravičena. Veseli, da so mladi igralci pokazali, da se na njih lahko računa. Ker ni bilo priložnosti, da bi v pripravah imeli večjo minutažo, smo organizirali dodatno tekmo in dobro so jo izkoristili. Vsi, ki so zaigrali, lahko konkurirajo. Seveda je psihološki pritisk na pripravljalnih tekmah drugačen kot na obračunih, ko igraš za točke. Toda tako fizično kot taktično so se izkazali, s pritiskom rezultata pa se bodo še soočali. Nasmejani smo po takšni tekmi prav zaradi njih," je tekmo ocenil trener Maribora Damir Krznar.

Za vodstvo Maribora je v 10. minuti po podaji Aneja Ferčeca s prostega strela z glavo poskrbel prav Piher. "Za Pihlerja vemo, kakšne kvalitete je in da Mariboru prinaša veliko. Veseli, da je prestal strašne stvari, ki so se mu dogajale. Verjamem, da je to za njim, čeprav na trenutke čuti bolečino. Pomembno je, da stisne zobe, videl sem, da si želi. Namenil sem mu 45 minut, želel jih je še več, kar me veseli. Njegova prisotnost je velik plus za nas. V naslednjih dneh se bomo pogovorili, kakšna bo njegova prihodnost. Ni izključeno, da odide na posojo za pol sezone in ujame kontinuiteto igranja. Morda ga bomo tudi zadržali, vse je odvisno, kako se bo počutil po tej tekmi," je Pihlerjev povratek komentiral Krznar.

Drugi gol na tekmi je po globinski podaji Brina Horvata v 29. minuti dosegel Xhuliano Skuka. Za Albanca je bil to drugi gol v pripravljalnem obdobju. V minulih tednih je trener Maribora Damir Krznar večkrat omenil, da je 24-letnik, ki je v Ljudski vrt posojen iz Metza, slabo pripravljen, z lepim golom proti Hrvatom pa je dokazal, da bi lahko zapolnil vrzel ob odhodu Vipotnika. "Skuka je igralec prostora in siline, koristil nam bo, ko bo prostor za hrbtom nasprotnika. Za zdaj se težje znajde v gostem prostoru, toda delamo na tem. Imamo pa na mestu napadalca alternative v Arnelu Jakupovića, Marka Kolarja in tudi Josipa Iličića, ko bo pripravljen za celotno tekmo," meni Hrvat.

V četrtek se bo udarna postava Maribora na generalki pred evropsko tekmo z Birkirkaro, ki bo 13. julija, pomerila z Varaždinom. "Gre za zaključni del priprav. Želim si videti stabilnost obrambe podobno današnji, čeprav so si nasprotniki pripravili nekaj priložnosti. Počasi se osredotočamo na Evropo, kjer bo manj pomembna lepota, pomemben bo rezultat in zato moramo nastopiti pragmatično, racionalno in koristno," še pravi Krznar.

Kaj je Damir Krznar povedal o odhodu Žana Vipotnika in o iskanju novega napadalca, preberite v sredinem Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta