Dirka po Španiji: Zvezde poravnane za ubežnike, Slovenca v glavnini

ug
26.08.2022 18:33

V sedmi etapi Vuelte je slavil Španec Jesus Herrada, v boju za rdečo majico bo bolj zanimivo ob koncu tedna, ko bosta zelo težki gorski etapi s ciljnima vzponoma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za etapno zmago se je spopadla peterica. 
EPA

Sedma etapa dirke po Španiji je prinesla razočaranje za sprinterje in njihove ekipe, slavo so jim ukradli ubežniki. So si pa to več kot zaslužili, saj so bili v ospredju praktično od starta. Od dobrih štirih minut, kolikor je bila njihova največja prednost, jim je na koncu ostalo manj kot pol minute. Največ moči je imel v sprintu peterice izkušeni Jesus Herrada, ki je vknjižil 18. profesionalno zmago, drugo na Vuelti po uspehu v šesti etapi pred tremi leti. "Teren, veter, vse je bilo v našo korist. Sprint pa je bil nor. Tri kilometre pred ciljem nismo vedeli, kakšno prednost imamo. Morali smo biti potrpežljivi, toda bilo je nervozno. Zaupal sem svoji hitrosti. Zelo pomembna zmaga zame," je dejal 32-letni Španec.

Primož Roglič je ciljno črto prečkal v glavnini ob rdeči majici Remcu Evenepoelu. Za naslednji etapi to več ne bo samoumevno. Pred kolesarji je zahteven konec tedna. V osmi etapi Pola de Laviana (153 km) s 3741 višinskimi metri bo šest kategoriziranih vzponov, v nedeljski, deveti Villaviciosa - Les Praeres, Nava (171 km) s 3675 eden manj. Obe se bosta zaključili na vrhu hriba. Jutri čaka kolesarje za konec 10,1 km dolg klanec z 8,5 odstotka naklona, v nedeljo "le" 3,9-kilometrski, a s povprečnim nagibom 12,9 odstotka, največjim pa kar 24 odstotkov. "Po naporni etapi smo si lahko odpočili, saj sta dve drugi ekipi prevzeli kontrolo. Imam lepo prednost. Vesel bom že, če jo obdržim, a če se pojavi priložnost, da jo povečam, je ne bom izpustil. Dirka traja tri tedne, boljše, da grem v kronometer s prednostjo, kot da zaostajam," se je že proti torku obrnil vodilni Belgijec.

Rezultati 7. etape, Camargo - Cistierna, 190 km: 1. Jesus Herrada (Cofidis) 4.30:58, 2. Samuele Battistella (Italija/Astana), 3. Fred Wright (Velika Britanija/Bahrain Victorious) oba isti čas ... 31. Primož Roglič (Jumbo-Visma) +0:29, 74. Jan Polanc (oba Slovenija/UAE Emirates) isti čas; vrstni red: 1. Remco Evenepoel (Belgija/Quick-Step) 25.32:34, 2. Rudy Molard (Francija/Groupama-FDJ) +0:21, 3. Enric Mas (Španija/Movistar) 0:28, 4. Roglič 1:01, 35. Polanc 7:17.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta