Dvoboj za tretje mesto v dvorani Tabor: Ne igrajo imena, ampak odbojkarji

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.10.2020 07:01

Odbojkarji Salonita prihajajo - na vedno zanimive obračune - k Mariboru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če bosta Uroš Planinšič in Filip Uremović zaustavila Frana Peterlina, bo pot do zmage lažja.
Sašo Bizjak

Ob koncu tedna bodo tekme 5. kroga državnega prvenstva odbojkarjev, ena bo odigrana že danes. V dvorani Tabor v Mariboru se bosta ob 20. uri spopadli ekipi Merkurja Maribor in Salonita Anhovo. Mariborčani so po četrtem krogu s sedmimi točkami na lestvici četrti, Kanalci s točko več tretji.

Primorska ekipa, ki je v minulem prvenstvu osvojila četrto mesto, mesto za mariborsko, se je v novo sezono podala občutno okrepljena. "Na trenersko klop je namesto Hrvata Igorja Šimunčića sedel Srb Rade Dačović, ki je pred tem dve leti vodil Šoštanj Topolšico, novinca v ekipi pa sta Srba, bloker Veljko Boharev in sprejemalec Marko Radosavljević. V klubu smo obdržali hrvaškega reprezentanta, sprejemalca Frana Peterlina, in vse doma vzgojene odbojkarje, tako da imamo kakovostno ekipo," pravi direktor OK Salonit Anhovo Miloš Grilanc, nekdanji igralec kanalskega kluba in dve leti (v času študija) mariborskega. "Kadrovali smo v okviru denarnih zmožnosti. Naš proračun, ki ga polnimo ob pomoči Občine Kanal, sponzorjev in s prijavami na razpise, je najmanj za polovico nižji kot pri najboljših slovenskih klubih, ACH-ju in Calcitu. Menim, da je približno tako visok, kot ga ima Maribor. A čeprav sta si najbogatejša privoščila zveneče okrepitve, ne pomeni, da se bosta sprehodila skozi prvenstvo. Favoriti ne bodo vselej zmagovali. Dokaz, da ne igrajo imena, ampak odbojkarji, je naša zmaga 3:1 proti ACH-ju," je dodal Grilanc.

Primorci so zadovoljni z dosedanjim potekom prvenstva, nenadejan poraz so doživeli le v prvem krogu, pri Panviti Pomgrad. "Po dveh zaporednih tretjih mestih v državnem prvenstvu smo bili v minulem četrti, česar ne štejemo za neuspeh. Spet je cilj visoka uvrstitev. Ali bomo sposobni mešati štrene Ljubljančanom in Kamničanom, je težko napovedati, se bomo pa potrudili, da jim zagrenimo boj za naslov prvaka," je dejal Grilanc, ki svoje ekipe ne vidi v srednjeevropski ligi Mevza. "Zaradi logističnih težav in ker so štirje naši odbojkarji zaposleni, nas ne zanima. O evropskih pokalih pa bi krepko razmislili, saj niso poceni in ob neugodnem žrebu bi lahko porabili dobršen del proračunskega kolača."

Kanalci se zavedajo, kaj jih čaka v dvorani Tabor. "Mariborčani so kakovostno zasedbo oplemeniti s še dvema odličnima tujcema, ki ob Roku Možiču predstavljata udarno os. Težko je napovedati, od kod bo pretila največja nevarnost, a tudi njihova obramba in blok sta čvrsta. A Mariborčani do sedaj niso blesteli, upam, da se jim ne bo odprlo prav proti nam," se nadeja Grilanc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta