Eni za obstanek, drugi za Evropo, vrtnice pa proti Mariboru stavijo na kondicijo

Mar.K.
01.04.2023 07:01

Po reprezentančnem premoru z boji nadaljujejo nogometaši v prvi ligi. Vloge pred finišem sezone so razdeljeni, še najbolj mirni pa so pri Olimpiji. No, vsaj morali bi biti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zadnji mariborsko-goriški obračun je z dvema goloma odločil Žan Vipotnik.
Sašo Bizjak

Eni za Evropo, drugi za obstanek. V zadnjem delu sezone v prvi ligi so vloge jasno razdeljene. Še najbolj brez skrbi so nogometaši Olimpije. No, vsaj morali bi biti. Tri zmage oziroma devet točk še potrebuje vodilna ekipa lige, da si tudi teoretično zagotovi naslov prvaka, a v Ljubljani je kljub temu pestro. Hrvaški mediji so postregli z novico, da bo Albert Riera po koncu sezone zapustil Olimpijo, zamenjal pa ga bo španski rojak Gonzalo Garcia, ki trenutno vodi puljsko Istro. "Dokler se sezona ne konča, se ne bomo pogovarjali z nikomer. Naša prioriteta je, da zaključimo pogovore z Albertom Riero in skupaj ocenimo, kako bomo vstopili v naslednjo sezono. Če dogovora z Riero ne bo, bomo kot klub jasno iskali druge rešitve, enako velja tudi za nogometaše," se je na zapise odzval športni direktor zmajev Goran Boromisa.

Nov korak proti trofeji bodo zmaji skušali narediti v nedeljo, ko bo v Stožicah gostoval sežanski Tabor. Vstop za prvih 4000 obiskovalcev bo prost. "Želimo si, da bi bile Stožice polne, kot je to le mogoče. Mislim, da si to zaslužimo - tako ekipa, Olimpija in Ljubljana. Lepo bi bilo, da se navijači vračajo na tribune in so vsako tekmo prisotni v večjem številu," je na tribune pozval branilec Olimpije Aljaž Krefl.

Vijoličasti pred nadaljevanjem prve lige: Boj za Evropo se začne proti Gorici

Prvi zasledovalec Olimpije, a od nje že 15 točk oddaljeni Maribor, bo točke danes lovil na severu Primorske. Gorica po prihodu trenerja Edyja Reje pridno nabira točke. Poln izplen je odnesla iz Celja in Sežane, Muri odščipnila točko, niz pa je pokvarila zadnja preizkušnja pred reprezentančnim premorom, ki ji je prinesla poraz z 1:2 proti Bravu. Dvoboji z vijoličastim štirikratnim slovenskim prvakom ji sicer ne ležijo. Zadnje štiri obračune v nizu je dobil Maribor, z zadnjih 18 tekem pa je Gorica odnesla le dve točki. "Med ekipami obstajajo razlike v kakovosti, vendar smo se večkrat že lahko prepričali, da lahko s stoodstotno osredotočenostjo, predvsem dobro fizično in kondicijsko pripravljenostjo, v težave spraviš kogarkoli. Glave moramo držati gor in se zavedati, da smo sposobni ustvariti dober rezultat," pravi Rejin pomočnik Sergio Porrini.

Pari 29. kroga I. SNL - danes ob 15. uri: Celje - Radomlje, ob 17.30: Gorica - Maribor, ob 20.15: Koper - Bravo; jutri ob 17.30: Olimpija - Tabor, ob 20.15: Domžale - Mura.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta