(EUROGOL) Za Slovenijo, za dobro kritiko!

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.06.2024 20:10

Peto nastanitev po vrsti ima Večerova ekipa na Euru od danes, še vsaj ena nas čaka, vsaka pa ima svojo zgodbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V večstanovanjsko hišo je potrebno skozi pivnico.
Miha Dajčman

Plan na Večeru je bil, da ob morebitni uvrstitvi Slovenije v osmino finala nadaljnje tekme reprezentance spremlja le en član ekipe. Namestitev po tekmi z Anglijo nismo rezervirali. Pametno. Po koncu skupinskega dela prvenstva se veliko namestitev v mestih gostiteljicah in njihovi okolici sprosti, cene pa postanejo znosnejše. Ob tem se je Slovencem po napredovanju nasmihala tekma v Münchnu, s čimer bi se načrti za nas lahko tudi bistveno spremenili.

Toda Gruzijci in Portugalci so poskrbeli za scenarij, ki se nam je zdel manj verjeten. Slovenija bo v ponedeljek igrala v Frankfurtu. Jutro po veliki zmagi debitantov na Eurih proti prvakom iz leta 2016 je bila sprejeta odločitev, da s pokrivanjem Eura v Nemčiji vseeno nadaljuje dvojica. Našli smo ugodno namestitev v severnem delu Wuppertala. Peta namestitev po vrsti, za kolega Marka Kovačeviča šesta selitev, še vsaj ena nas čaka v naslednjih dneh.

Po dveh solidnih hotelih v Wuppertalu in Stuttgartu, enem münchenskem razočaranju in še eni majhni sobici v Wuppertalu v malo bolj odročnem hotelu, ki to dejansko ni bil, sva zdaj nastanjena v apartmaju večstanovanjske hiše. Nad "Biergartnom", skozi katerega je potrebno do vhodnih vrat. Bravo! Do centra je blizu, če bo potrebno kupiti kak dodaten kos oblačila ali oprati že ponošeno.

Lastnik apartmaja je starejši gospod, očitno lastnik več nepremičnin, z njim pa je na nas dolgo čakala njegova krepko mlajša prijateljica iz Azije. Gospod je govoril le nemško, ona angleško s tajskim naglasom. "Navijam za Slovenijo!" je dejala, ko sem razložil, od kod prihajava in zakaj sva tu. "Ko boste odhajali, na spletni strani pustite dobro kritiko o nas," sta nas večkrat pozvala med ogledom stanovanja in parkirišča. Tolikokrat, da sem kar sam nadaljeval stavek, ko sta besede želela ponoviti. Hitro je postalo jasno, zakaj navijata za izbrano vrsto Matjaža Keka. Za Slovenijo v zameno za dobro kritiko!

 

Vaše mnenje šteje! Sodelujte v anketi in pomagajte izboljšati Večer:

Anketa o zadovoljstvu bralcev Večera!
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta