Euro 2024: Vse je jasno. Slovenija bo v osmini finala igrala s Portugalsko. V ponedeljek v Frankfurtu

Va, STA
26.06.2024 23:14

Znani so vsi pari nadaljevanja evropskega prvenstva v Nemčiji. Še enkrat letos si bodo nasproti stali slovenski in portugalski nogometaši. 1. julija ob 21. uri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Pred zadnjima tekmama skupinskega dela, torej v skupini F, je bilo jasno, da sta možna nasprotnika varovancev selektorja Matjaža Keka le Romunija kot zmagovalka skupine E in Portugalska kot najboljša v skupini F.

Razplet večernih dvobojev je določil, da se bo še drugič letos Sloveniji zoperstavila Portugalska. Na prijateljski tekmi 26. marca je Slovenija v Stožicah zmagala z 2:0, tokrat pa bo imel dvoboj precej večji tekmovalni naboj.

Portugalci so na zadnji tekmi skupinskega dela presenetljivo izgubili proti Gruziji (0:2), ki se je s tretjega mesta prav tako uvrstila v izločilne boje. Turki pa so premagali Čehe z 2:1 in si zagotovili drugo mesto v skupini F.

Preostali pari osmine finala so Španija - Gruzija, Nemčija - Danska, Francija - Belgija, Romunija - Nizozemska, Avstrija - Turčija, Anglija - Slovaška ter Švica - Italija.

Portugalce je za slovo od skupinskega dela Eura premagala Gruzija.  
Reuters

Na EP v nogometu bosta zdaj dva prosta dneva pred tekmami osmine finala od sobote do torka. Četrtfinalni boji bodo 5. in 6. julija, polfinale 9. ter 10. julija, finale pa bo v Berlinu 14. julija.

Navijači se bodo lahko v boj za vstopnice osmine finala podali v petek okoli 10. ure, ko bodo na voljo dragoceni kosi papirja za zgodovinsko prvo tekmo Slovenije v izločilnih bojih velikih tekmovanj.

Doslej si je tekme slovenske reprezentance na stadionih v Stuttgartu, Münchnu in Kölnu ogledalo približno 44.000 Slovencev, več tisoč jih je v Nemčijo prišlo tudi brez vstopnic in si tekme ogledalo v različnih navijaških conah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta