Evropski žreb: Celjani v Estonijo, Mariborčani v Bolgarijo. Kakšen je komentar Krznarja in Šimundže?

Nejc Strojnik
18.06.2024 20:03

Slovenski predstavniki v evropskih tekmovanjih so dobili tekmece za novo sezono. Celjane čaka dvoboj z estonsko Floro, Mariborčani se bodo udarili z bolgarskim Botevom, Bravo pa z valižanskim Connah's Quayjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Državni prvaki bodo pot proti tako želeni ligi prvakov začeli v Estoniji.
Andrej Petelinšek

Nogometaši iz Celja, aktualni državni prvaki, bodo drugič v zgodovini evropsko pot začeli v kvalifikacijah za ligo prvakov. Prvič - v sezoni 2020/21, ki je bila zaradi covidnih okoliščin posebna - je Grofom kot prvi nasproti stal irski Dundalk, tokrat bodo preboj v naslednji krog iskali proti estonski Flori iz Talina. "Žreb nam je namenil premagljivega nasprotnika, ki pa ga vsekakor spoštujemo, saj si je moral prav vsak klub, ki je prišel do kvalifikacij za ligo prvakov, te prislužiti z državnim naslovom," je prve misli po žrebu strnil celjski trener Damir Krznar. "Estonsko prvenstvo že poteka, kar sicer pomeni, da bodo nogometaši Flore že v tekmovalnem ritmu, naša prednost pa je to, da lahko opravimo analizo njihovih aktualnih predstav in podobe. Lahko se bomo dobro pripravili na nasprotnika. Verjamemo, da nam lahko uspe preboj v drugi krog. Smo optimisti."

Ples kroglic na sedežu Uefe v Nyonu je nasprotnika določil tudi Mariborčanom, ki jih na uvodu v – tako upajo – čim daljšo sezono čaka Botev, bolgarski pokalni zmagovalec. "Zanimiv, zahteven nasprotnik. Imam vpogled v bolgarski nogomet, ekipo Boteva poznam. Imajo tehnično dobre posameznike, veliko podporo gledalcev. Dejstvo je, da so precej spremenili ekipo in so drugačni, kot so bili prej, se pa zavedam, da nas čaka zahtevna naloga. Naš cilj je napredovanje, morda je manjša prednost, da igramo povratno tekmo na domačem igrišču, v vsakem primeru pa moramo biti v dveh tekmah zelo tekmovalni in na visoki ravni pri namenu, da uresničimo cilj," pa je jasen trener vijoličastih Ante Šimundža. Tako Celje kot Maribor bosta prvi tekmi igrala v gosteh. Prve tekme v obeh tekmovanjih bodo na sporedu drugi teden v juliju, povratne teden dni kasneje.

Poleg omenjenih bosta v evropskih tekmovanjih nastopila tudi Bravo, ki bo evropski krst doživel v 1. krogu proti valižanskemu Connah's Quayju, in Olimpija, ki bo evropske nastope začela v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta