(FOTO) Beležka iz Beleka: Hat-trick Jakupovića proti Uzbekistancem. Je udarna enajsterica izbrana?

Miha Dajčman Miha Dajčman
01.02.2024 14:59

Mariborčani imajo dan pred odhodom iz Turčije na sporedu dve pripravljalni tekmi. Na prvi so s 3:0 premagali ekipo Surkhon, ki je zadnje uzbekistansko prvenstvo konačala na šestem mestu. Kaj je po tekmi povedal Šimundža?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnel Jakupović je igral v konici napada in bil trikrat natančen.
Grega Wernig

Dvojni četrtkov program, ko ima trener vijoličastih Ante Šimundža v načrtu, da čim več nogometašev igra 90 minut, se je za Mariborčane začel uspešno. Po odpovedi tekme s poljskim Rakowom so se vijoličasti za obračun dogovorili z uzbekistansko ekipo Surkhon, ki je bila Mariborčanom nedorasla. "Morda izgleda, da tekmec ni bil primeren, ker smo zmagali s 3:0. Toda uzbekistanska liga ima veliko tujcev, hitrosti in kvalitete. Mi smo bili na visokem nivoju in morda zato občutek, da nam niso parirali. S svojo kvaliteto smo jim vsilili način naše igre," je po tekmi dejal mariborski strateg.

Josip Iličić, Belek.
Grega Wernig

Za vijoličaste je trikrat zadel Arnel Jakupović. V 10. in 54. minuti po podaji Josipa Iličića, tudi akcijo za 3:0 v 66. minuti je začel Kranjčan, podal do Jana Repasa, ta pa je lepo zaposlil Avstrijca. "Devetdeset minut smo namenili deseterici, dobro uro je igral le Tine Čuk, ko je vstopil Etienne Beugre. Pristop je bil pravi, lahko bi dosegli še kakšen gol več. Zelo pomembno je, da smo bili čvrsti v obrambi," je bil zadovoljen Šimundža. Na vprašanje, če je zaigrala udarna enajsterica, pa je odgovoril: "Udarna enajsterica? To je enajsterica, ki sem jo pripravil za to tekmo. Na drugi tekmi bo drugih enajst dobilo 90 minut. Sledila bo še tekma z Bistrico, in ko se bodo seštele vse minute, bomo videli, kaj smo naredili, ter se odločili za prvo postavo."

Mark Strajnar in Marcel Lorber trenutno zaradi poškodbe nista v kadru za tekme. Ker ni jasno, če bosta nared za naslednji prvenstveni obračun, mora Šimundža iskati druge možnosti, da bo ugodil pravilu NZS, da mora tekmo prve lige začeti kandidat za mladinsko reprezentanco. Je Tine Čuk, ki je začel tekmo proti Uzbekistancem, Šimundžin naslednji izbor? "Možno. Treniral je dobro. Ima še veliko stvari za popraviti, ima pa tudi nekaj zadev, ki so v nogometu potrebne. Če bo izbor on, bomo videli, to je odvisno od več dejavnikov. O tem se bomo odločali, ko bo čas za to," odgovarja Mariborčan.

"Je fant, ki nam prinaša nekaj drugačnega, nekaj, česar nimamo," o Etiennu Beugreju pravi Ante Šimundža.
Grega Wernig

Ob 17. uri po slovenskem času se bodo vijoličasti pomerili še z ekipo Tuzla City. O dogajanju v Turčiji bomo poročali na vecer.com/sport ter v Večeru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta