Vijol'čne: Sta Beugre in Repas blizu podpisa, kdo trenira na manjšem igrišču in kaj pred spanjem počne Urata?

mida
31.01.2024 20:59

Nič nam ne uide; s priprav NK Maribor prinašamo kratke novice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Etienne Beugre
Miha Dajčman

Kadrovanje

Športnega direktorja Marka Šulerja smo srečali na sredinem dopoldanskem treningu v Beleku in se z njim hoteli pogovarjati o aktualnih kadrovskih zadevah, pa je Korošec odvrnil, da o tem nima za povedati ničesar. Etienne Beugre tako še naprej ostaja na preizkušnji, bržkone bo priložnost dobil na eni od dveh četrtkovih pripravljalnih tekem in sledila bo odločitev o njegovi prihodnosti. Po pisanju Ekipe24 bo napadalec Slonokoščene obale postal član Maribora, saj da je proti Lechu in Šahtarju prepričal Šulerja in trenerja Anteja Šimunžo. Sportklub pa je poročal, da se je Žiga Repas odločil, da želi kariero nadaljevati v Mariboru. Te informacije Šuler prav tako ni želel komentirati. Smo pa tudi mi prejeli neuradno informacijo, da bo Žiga Repas naslednji nov obraz v Ljudskem vrtu.

Peterica na pomožnem igrišču

Ob koncu sredinega dopoldanskega treninga sta se na polovici igrišča merili dve enajsterici Maribora. Na drugi polovici sta vadila Gregor Sikošek, ki okreva po poškodbi, in Mark Strajnar, ki je pred tekmo s Šahtarjem iz Donecka začutil bolečino v aduktorju in bo najbrž tudi v četrtek izpustil tekmo. Na manjšem igrišču v trening centru Susesi pa so vadili Etienne Beugre, Marin Laušić, Erico Castro ter vratarja Marko Zalokar in Vlad Doroshenko.

Urata Belek primerja z Okinawo

V pogovoru za klubsko spletno stran je Icuki Urata, ki je drugič na pripravah v Turčiji - prvič je tam treniral z Zoryo Lugansk -, primerjal z Okinawo, kamor je hodil na priprave s klubi z Japonske. V hotelski restavraciji največkrat poseže po ribah in seveda rižu, razveselila pa sta ga tematski večerji z azijskimi jedmi. "Sicer suši, razumljivo, ni bil takšen, kot bi ga pripravili v japonski restavraciji, a je šlo za dobrodošlo spremembo. Lahko rečem, da je bilo na zadovoljivi ravni," so besede Urate povzeli na nkmaribor.com. Japonec je v sobi z Markom Kolarjem, s katerim gresta po kosilu vedno na kavo. Pred spanjem si bočni branilec rad ogleda kakšno japonsko komedijo, te dni pa redno spremlja tudi nastope japonske reprezentance na azijskem prvenstvu. Z zmago s 3:1 proti Bahrajnu si je Japonska priigrala uvrstitev v četrtfinale tekmovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta