(FOTO in VIDEO) Maribor ima novega trenerja

Nogometaše Maribora bo odslej vodil Ante Šimundža, so danes na novinarski konferenci sporočili v mariborskem klubu. Damirja Krznarja bo nasledil Mariborčan, ki je vijoličaste že vodil med oktobrom 2013 in avgustom 2015.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža je vijoličaste že vodil med oktobrom 2013 in avgustom 2015.
Miha Dajčman

Kdo bo nasledil Damirja Krznarja na klopi nogometašev Maribora, je bilo vroče vprašanje med navijači 16-kratnih slovenskih prvakov po včerajšnji odločitvi, da Hrvat zapušča Ljudski vrt. Športni direktor Marko Šuler je že ob oznanitvi razhoda z 51-letnim Hrvatom, ki je vijoličaste vodil od lanskega avgusta do nedeljskega poraza proti Aluminiju, zatrdil, da bo z iskanjem novega šefa stroke začel takoj. Prvi favorit za mesto snovalca taktike Mariborčanov je bil stari znanec Ljudskega vrta Ante Šimundža. Današnji pogovori med odgovornimi v NK Maribor in 52-letnim trenerjem so bili uspešni, na Mladinski 29 so sklicali novinarsko konferenco in ob 18. uri bo uradno, da se Ante Šimundža vrača na klop vijoličastih.

Sto tekem je v vlogi glavnega trenerja Maribor vodil Ante Šimundža, dosegel 56 zmag, 22 remijev in 22 porazov.
Miha Dajčman

Ante Šimundža je vijoličaste že vodil med oktobrom 2013 in avgustom 2015, se z njimi uvrstil v šestnajstino finala evropske lige, skupinski del lige prvakov ter osvojil dva naslova slovenskih prvakov. Športni direktor Marko Šuler nam sicer te informacije dopoldne ni potrdil, a je ni zanikal. Podobno kot ob prejšnjih menjavah trenerjev nam je še dejal, da se nekateri kandidati ponujajo sami. Tudi Ante Šimundža je bil v pogovoru z nami kratek. "Tega ne morem komentirati," je dejal Mariborčan, ki je po Mariboru do naslova slovenskega prvaka odpeljal še Muro, nazadnje pa je deloval v Ludogorcu, s katerim je leta 2022 osvojil naslov bolgarskega prvaka.

Današnji pogovori med odgovornimi v NK Maribor in 52-letnim trenerjem so bili uspešni.
Miha Dajčman

"Ostal bom vedno vijoličen," je Šimundža dejal 17. avgusta 2015, dan po porazu z Olimpijo v Ljudskem vrtu, ko je potrdil svoj odhod z mesta glavnega trenerja kluba, ki ga je zaznamoval že kot igralec (296 tekem in 102 gola) in kot pomočnik trenerju Darku Milaniču (od 2008 do 2011). Njegov nogometni življenjepis je močno zaznamovan z vijoličasto barvo, 52-letnik je v sinočnem gostovanju v oddaji Pod prečko dejal, da je zanj čast in privilegij, da je med kandidati za trenerja Maribora. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta