Kdo namesto Damirja Krznarja? Prvi favorit vijoličastih je Ante Šimundža

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
03.10.2023 11:27

Pogovori med odgovornimi v NK Maribor in trenerjem, ki je prvo moštvo že vodil med oktobrom 2013 in avgustom 2015, se bodo začeli danes.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža je na vijoličasti klopi nazadnje sedel 16. avgusta 2015, po porazu proti Olimpiji z 0:3 je odstopil.
Igor Napast

Kdo bo nasledil Damirja Krznarja na klopi nogometašev Maribora, je trenutno najbolj vroče vprašanje med navijači 16-kratnih slovenskih prvakov. Športni direktor Marko Šuler je že ob oznanitvi razhoda z 51-letnim Hrvatom, ki je vijoličaste vodil od lanskega avgusta do nedeljskega poraza proti Aluminiju, zatrdil, da bo z iskanjem novega šefa stroke začel takoj. Prvi kandidat je stari znanec Ljudskega vrta Ante Šimundža.

Po naših informacijah se bodo pogovori s trenerjem, ki je vijoličaste že vodil med oktobrom 2013 in avgustom 2015, se z njimi uvrstil v šestnajstino finala evropske lige, skupinski del lige prvakov ter osvojil dva naslova slovenskih prvakov, začeli danes. Športni direktor Marko Šuler nam sicer te informacije ni potrdil, je pa, podobno kot ob prejšnjih menjavah trenerjev, dejal, da se nekateri ponujajo sami. Tudi Ante Šimundža je bil v pogovoru z nami kratek. "Tega ne morem komentirati," je dejal Mariborčan, ki je po Mariboru do naslova slovenskega prvaka odpeljal še Muro, nazadnje pa je deloval v Ludogorcu, s katerim je leta 2022 osvojil naslov bolgarskega prvaka.

Kot je po eni strani jasno, da je Ante Šimundža največja (in trenutno edina) želja odgovornih v Ljudskem vrtu, je po drugi tudi jasno, da si je z uspehi na slovenskih in mednarodnih igriščih dvignil ceno. Ali je realno, da si ga Maribor privošči, naj bi bilo znano vsaj do sobotne tekme z Muro. Prva ekipa je sicer danes prosta, kdo bo vodil jutrišnji trening, pa še ni potrjeno.

Na finančne zmožnosti vijoličastih bi lahko vplivale tudi obveznosti do odhajajočega trenerja. Šuler je z zdaj že nekdanjim trenerjem pred finalom pokala Slovenije podaljšal pogodbo do poletja 2026. Novi pogodbi sta takrat dobila tudi Krznarjev pomočnik Mihael Mikić in videoanalitik Vedran Attias. Pogodbe uradno še niso prekinjene. "Verjamem, da bo nastal džentelmenski dogovor. Verjamem, da Damir v tej situaciji ne bo zahteval preveč," si je zaželel Marko Šuler.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta