(FOTO) Kek: Normalno je, da govorimo o Beniju, ampak moramo govoriti tudi o tem, kako mu je ekipa pomagala

Miha Dajčman Miha Dajčman
09.09.2024 22:40

Slovenija je na drugi tekmi nove sezone lige narodov s 3:0 premagala Kazahstan. Tri gole je dosegel Benjamin Šeško, ki se je pri 21 letih povzpel na peto mesto lestvice strelcev slovenske nogometne reprezentance.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Benjamin Šeško je pri 21 letih že pri petnajstih golih za Slovenijo.
Robert Balen

Slovenski nogometaši so selektorju Matjažu Keku za 63. rojstni dan pripravili najboljše možno darilo. Slovenija je po dveh odigranih tekmah nove sezone lige narodov prva v skupini 3 lige B. V Stožicah, kjer je bilo igrišče kmalu po začetku obračuna pričakovano v zelo slabem stanju, so Slovenci s 3:0 premagali Kazahstan. Na drugi tekmi v skupini pa sta je Norveška z 2:1 premagala Avstrijo in ima tako kot Slovenija 4 točke, Kazahstan in Avstrija pa po eno.

Mariborski strateg, ki je po prestani kazni tokrat ekipo lahko vodil ob igrišču, se je odločil za tri spremembe v prvi postavi v primerjavi s petkovo tekmo proti Avstriji (1:1). Namesto Matevža Vidovška je v golu začel kapetan Jan Oblak, ki na obračunu s Kazahstanci ni imel veliko dela. Sandija Lovrića je v začetni enajsterici zamenjal Jan Mlakar, Andraža Šporarja pa Žan Celar.

Robert Balen

Slovenci so na težkem terenu hitro zagospodarili proti ekipi, ki so jo dvakrat premagali v kvalifikacijah za Euro 2024. Kazahstanci, za katere je igral tudi nekdanji član Kopra Ramazan Orazov, tokrat niso bili enakovreden tekmec Slovencem. Novembra lani so Kekovi varovanci Azijce v Ljubljani premagali z 2:1 in se po zadnji tekmi kvalifikacij po 14 letih uvrstili na veliko tekmovanje.

Na ljubljanski njivi, kot so nekateri poimenovali stožiško zelenico, je v slovenski izbrani vrsti tokrat znova blestel Benjamin Šeško. Radečan je v petek dosegel 12. gol za člansko izbrano vrsto, proti Kazahstancem pa je dodal še tri in se pri 21 letih povzpel na peto mesto večne lestvice strelcev slovenske nogometne reprezentance.

Robert Balen

Sploh prvi gol člana RB Leipziga proti Kazahstanu je bil izjemen. V 23. minuti je napadalcu Slovenije Celar odložil žogo kakšnih 25 metrov od gola, sledil je slalom Šeška, ki je preigral tri gostujoče nogometaše, za navdušenje na tribunah pa je akcijo zaključil z lobom vratarja Igorja Šatskija.

Robert Balen

Le pet minut kasneje bilo 2:0 za Slovence. Petar Stojanović je streljal, vratar gostov je žogo odbil, toda Šeško je s hitro reakcijo z glavo žogo poslal proti golu in jo nato z nogo zabil v gol. 

Selektor Kazahstana Stanislav Čerčesov z menjavami med polčasom in na začetku drugega dela ni uspel spremeniti poteka obračuna. V 63. minuti je Benjamin Šeško dosegel še tretji gol na tekmi, po prostem strelu je bil najvišji v skoku pred golom gostov, in postal osmi igralec v slovenskem dresu, ki je dosegel "hat-trick". Slovenci so si skozi celotno tekmo priigrali kar nekaj priložnosti, gostje pa niso bili nevarni.

Robert Balen
Robert Balen

Slovenija bo v ligi narodov oktobra gostovala na Norveškem (10. oktobra) in v Kazahstanu (13. oktobra).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta