(FOTO) Maribor nabiral gole, Radomlje kartone: Vijoličasto maščevanje za klofuto v prvem krogu uspelo

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
18.09.2022 19:28

Z visoko zmago so nogometaši Maribora krenili na reprezentančni premor. Radomlje v 10. krogu prve lige padle z 0:5

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor se je podpisal pod najvišjo zmago v sezoni.
Igor Napast

Precej bolje kot s prvim dvobojem z Radomljami v tej sezoni so nogometaši Maribora opravili z drugim. V 10. krogu so se v Domžalah oddolžili rumeno-črnim za poraz na uverturi v sezono v Ljudskem vrtu, ki je razgalil poletno krizo branilcev naslova. Tokrat je bil Maribor učinkovit, s pridom izkoristil številčno prednost na igrišču in z visoko zmago nakazal, da je zaspanost v prvi četrtini prvenstva že dočakala svoje zadnje poglavje.

Trener vijoličastih Damir Krznar se je tudi tokrat odločil za postavitev s tremi osrednjimi branilci, je pa v zadnji liniji zaradi rumenih kartonov kaznovanega Svena Šoštariča Karića zamenjal Vladan Vidaković. Tudi novinec Ishaq Kayode Rafiu je pripotoval z ekipo ob Kamniško Bistrico, a ga je Krznar tokrat še pustil na tribuni. Tam je bil prej kot viole. Ko so navijači Maribora še iskali svoja mesta, so mlinarji, najglasnejši podporniki kluba, ki je zatočišče za domače tekme prve lige našel v sosednjih Domžalah, že rajali z baklami. Pa Radomlje (začetne) premoči s tribun niso prenesle na igrišče. Nasprotno.

Maribor - Avtor Igor Napast
Igor Napast

Dobri dve minuti sta bili dovolj, da je Maribor sestavil učinkovito akcijo. Marko Tolić je v protinapadu z globinsko podajo poslal Roka Baturina na zmenek z vratarjem Emilom Velićem. Hrvat v konici mariborskega napada je bil natančen, s strelom z bližine je poskrbel za hitro vodstvo gostov.

Igor Napast

Težave ekipe Nermina Bašića so se s tem šele dobro začele. Po desetih minutah so Radomlje ostale brez Velića. Vratar je sicer prekinil protinapad Maribora, a njegovo posredovanje nad Aljažem Antolinom tik pred kazenskim prostorom je bilo vse prej kot čisto. Sodnik Rade Obrenović je njegov prekršek "nagradil" z rdečim kartonom. Med vratnici je stopil debitant med prvoligaši Luka Baš. Nič kaj prijetno, vsaj zanj, dobrodošlico v elitni ligi je 20-letniku namenil Rok Kronaveter. Izkušeni napadalni vezist je z natančno tresnil s prostega strela, z drugim golom sezone in skupno že 105. v prvi ligi podvojil vodstvo 16-kratnih slovenskih prvakov.

Igor Napast

Več sreče je imel Baš, ko je z bližine poskusil Tolić. Posojeni nogometaš zagrebškega Dinama je zadel vratnico. Maribor je nabiral strele, Radomlje pa … rumene kartone! Madžid Šošić si je v finišu prvega polčasa po dvoboju s Tolićem prislužil drugega. Na tribuni so se pesmice o bistrem potoku in mlinu spremenile v vse prej kot prijazne poklone sodniški ekipi, le deveterica mlinarjev je ostala na igrišču za drugi del tekme.

Ta sezone prve lige je, čeprav je šele dobro krenila v drugo četrtino, sicer že ponudila dovolj potrdil, da prednost z 2:0 še ne zagotavlja polnega plena, a Maribor si točk ni pustil vzeti. Terensko premoč je izkoristil v 61. minuti, ko je Rok Kronaveter s podajo iz kota nastavil žogo na glavo Nemanji Mitroviću, branilec pa se je podpisal pod tretji gol na tekmi. Ko je bila zmaga že pospravljena, je Krznar ponudil priložnost, najstnikoma, 17-letnemu Tinetu Čuku in 19-letnemu Luki Božičkoviču, igra pa se ni preselila iz območja pred radomeljskim golom. Da je bila mariborska zmaga na drugem dvoboju z Radomljami v sezoni višja kot poraz na prvem, je poskrbel Jan Repas, ko je Čukovo podajo z močnim strelom spremenil v zadetek.

Maribor - Avtor Igor Napast
Igor Napast

Božičković je svoj debi med slovenskimi prvoligaši oplemenitil še s prvencem. Član reprezentance BiH do 19 let, ki ima tudi nemško državljanstvo, je z natančnim strelom v 86. minuti zaokrožil festival golov ob Kamniški Bistrici. Prvič v sezoni je Maribor povezal dve zmagi zapored in se obdržal v zgornji polovici lestvice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta