Znano je, kje si boste lahko ogledali obračun Boteva in Maribora. Širvys: Pripravljeni smo na visoke temperature

Miha Dajčman Miha Dajčman
11.07.2024 13:35

Ob 20. uri se bodo Mariborčani pred polnim stadionom v Plovdivu pomerili z Botevom. Nekaj ur pred tekmo smo izvedeli, na katerem slovenskem televizijskem programu si boste lahko ogledali obračun.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pijus Širvys se bo v Plovdivu pomeril z nekdanjim soigralcem.
Miha Dajčman

Vijoličasti z dvobojem prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku začenjajo novo sezono. Stadion Hristo Botev bo poln, temperature bodo v času obračuna presegale 30 stopinj Celzija, Mariborčani pa si želijo narediti prvi korak k uresničitvi pred sezono zastavljenega cilja, da bodo na mednarodni sceni igrali vsaj osem tekem. "Zelo smo veseli, da smo tukaj. Dobro smo oddelali priprave in komaj čakamo, da začnemo sezono. Vemo, da imamo opravka z zahtevnim nasprotnikom, ki mu namenjamo dolžno spoštovanje, a smo pripravljeni na uvodni izziv,” je na novinarski konferenci dan pred tekmo dejal bočni branilec Maribora Pijus Širvys.

Reprezentant Litve je prepričan, da so vijoličasti pripravljeni tudi na visoke temperature, s katerimi se bosta drevi soočili moštvi. “Visoke temperature so nas spremljale tudi med pripravami, tako v Moravskih Toplicah kot v Mariboru in lahko rečemo, da smo jih vajeni. Nasploh bodo vremenski pogoji enaki za obe ekipi, tako da ta dejavnik ne bo imel vpliva na končni razplet,” pravi Širvys.

Kaj pa član Maribora, ki je ekipo okrepil pozimi, meni o Botevu, za katerega igra tudi njegov nekdanji soigralec? “Imajo hitre igralce v ofenzivnem delu, tukaj bo potrebna posebna pozornost. Opravili smo temeljito analizo, vemo, kako se je treba postaviti na igrišču, od kod nam bo pretila nevarnost in verjamem, da bomo uspešno opravili nalogo. Med posamezniki pa najboljše poznam Matijusa Remeikisa, ki je bil moj soigralec v Litvi. Lepo ga bo videti na stadionu, na igrišču pa velja popolna osredotočenost le na naše zahteve v igri," ​odgovarja 26-letnik, ki se veseli prvega evropskega obračuna v vijoličastem dresu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta