(FOTO) Šimundža začel s pozdravom v bolgarščini, nato razkril, da so Iličić, Repas in Soudani pripravljeni za nastop

Maribor bo nocoj ob 20. uri po slovenskem času sezono začel na vročem gostovanju v Plovdivu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža pred tekmo NK Maribor - Botev Plovdiv
Miha Dajčman

Termometer je sinoči v času današnje tekme med Mariborom in Botevom iz Plovdiva v osrednji južni Bolgariji še vedno kazal krepko čez 30 stopinj Celzija. Tako bo tudi nocoj, a bo na stadionu Hristo Botev ozračje še bolj razgreto kot med uradnim treningom Mariborčanov, ki si ga je ogledalo vsaj ducat bolgarskih novinarjev, saj bodo tribune polne. Trener Maribora Ante Šimundža pravi, da je z ekipo pripravljen na prvi izziv v sezoni.

Nogometaši Maribora pred tekmo NK Maribor - Botev Plovdiv
Miha Dajčman

Mariborčan je predstavnike medijev na tiskovni konferenci pozdravil v bolgarščini, nato pa dejal: "Lepo se je vrniti v Bolgarijo, od koder imam nekaj zelo lepih spominov. Toda prišli smo na evropsko tekmo, za katero smo trdo trenirali, zato so vse naše misli pri obračunu prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Upam, da se bomo predstavili na nivoju, ki je potreben za obračun takšnega ranga."

Ante Šimundža pred tekmo NK Maribor - Botev Plovdiv
Miha Dajčman

Bolgarski novinarji so Šimundžo spomnili na čas, ko je deloval v Ludogorcu, in ga povprašali o njegovem mnenju o moštvu. Da so rumeno-črni zelo spremenili ekipo ter menjali trenerja, je odgovoril 52-letnik, a poudaril, da ima Botev prepoznavno mentaliteto, z obnovo stadiona pa je klub dobil nov zagon. "Poznamo Botev, vemo, da gre za velik klub v Bolgariji. Pričakujemo težka obračuna, do kluba pa imamo veliko spoštovanje. Toda osredotočeni smo nase in na to, da bi bili v dveh tekmah boljši nasprotnik," je tako kot nasprotniki kakšno uro pred njim tudi Šimundža izrazil spoštovanje do tekmecev. "Spoštljivost je nekaj normalnega v nogometu, v evropskih tekmovanjih. Oni spoštujejo našo tradicijo, mi njihovo. S tem smo seznanjeni, hvala jim za te besede. Z vsem spoštovanjem pa želimo biti boljši od njih," še pravi snovalec taktike vijoličastih. 

Bolgarske novinarje je zanimalo, ali je Josip Iličić pripravljen za tekmo z Botevom.
Miha Dajčman

Sta Jan Repas in Hilal Soudani, ki sta pred slabim tednom preventivno izpustila pripravljalni obračun z bolgarskim CSKA-jem 1948, pripravljena za obračun? "Vsi, ki so z nami, so pripravljeni, da igrajo," je bil kratek Šimundža. Na vprašanje bolgarskega novinarja, ali bo računal tudi na Josipa Iličića, ki se je ekipi pridružil v torek, pa je odgovoril: "Iličić je pripravljen. Imel je pet dni premora. Še pred enim tednom je igral proti Portugalski. Z nami ni opravil priprav, a je fizično dobro pripravljen in na voljo, da igra."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta