(FOTO) Mariborski miting v šumi uspel: Jakupović in Soudani poskrbela za suvereno zmago

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
05.04.2024 22:05

Nogometaši Maribora so dobili sosedski derbi v 29. krogu prve lige. V polnem športnem parku, kjer so tekmo spremljali številni pristaši vijoličastih, je Aluminij padel z 0:2.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hilal Soudani se je v Kidričevem izkazal z asistenco in golom.
Grega Wernig

Navijači nogometašev Maribora so sprejeli povabilo na 2. miting. Klub, ki bo moral zaradi kazni NZS še tri domače tekme odigrati pred praznimi tribunami, jih je povabil na najbližje gostovanje v Kidričevo. Tribune športnega parka so bile polne, okrog 1400 gledalcev so prešteli gostitelji. Bolj zadovoljni z razpletom so bili gostje. V dvoboju ekip, kjer je ena lovila točke za uvrstitev v kvalifikacije za evropske pokale, druga pa za obstanek med slovenskimi prvoligaši, je bil Maribor suveren in učinkovit. Aluminij je padel z 0:2.

Grega Wernig

Maribor je hitro preselil igro pred Aluminijev gol. Po zadetku je prvič zadišalo, ko je po podaji Josipa Iličića iz kota z glavo poskusil Sven Šoštarič Karić. Pred vratarjem je dobro posredoval branilec Luka Koblar, nekdanji član vijoličastih je blokiral strel. Ko je Hilal Soudani, povratnik v vijoličasto enajsterico po odsluženi kazni zaradi kartonov, z globinsko podajo v priložnost poslal Maksa Barišića je kapitulacijo kidričevske obrambe preprečil vratar Lan Jovanović.

Grega Wernig

Osemnajstletnik na čelu obrambe Aluminija je preživel tudi prvi poskus Arnela Jakupovića. Drugega ne več. V 30. minuti je Maribor izpeljal učinkovito akcijo. Najprej sta kombinirala Barišić in Jan Repas, vezist je z globinsko podajo našel Hilala Soudanija, Alžirec je v ogenj poslal Jakupovića na drugi strani kazenskega prostora, najboljši strelec vijoličastih pa je natančno zaključil. Pod 13. gol sezone se je podpisal Avstrijec s koreninami iz BiH in na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel napadalca Celja Aljošo Matka.

Še en poskus je Maribor sestavil v finišu prvega polčasa, a je projektil Josipa Iličića zletel čez prečko. So pa bili 16-kratni slovenski prvaki bolj učinkoviti v začetku drugega dela. Hilal Soudani je bil v 47. minuti v kazenskem prostoru pripravljen na podajo Jakupovića z levega boka. Z natančnim in močnim strelom v zgornji kot gola je izkušeni krilni napadalec povišal vodstvo in se podpisal pod deveti ligaški gol v sezoni.

Kidričevo - Nogomet - Aluminij - Maribor - AvtorGrega Wernig
Grega Wernig

Aluminij dolgo ni našel svojih priložnosti. Mariborska obramba je brez praske preživela prvi resnejši poskus gostiteljev. Po protinapadu je s strelom iz obrata zaključil Artem Bilyi, a ni povzročil večjega dela vratarju Mennu Bergsnu, ki je tudi tokrat zamenjal Ažbeta Juga – Rušan se je po poškodbi vrnil na treninge, tokrat pa je bil na klopi. Le kak centimeter, če ne milimeter, je vijoličaste ločil od vodstva s 3:0, ko je z razdalje tresnil Barišić. V vratnici je končala žoga, v nadaljevanju akcije je poskusil še Iličić, a ni prelisičil Jovanovića.

Kidričevo - Nogomet - Aluminij - Maribor - AvtorGrega Wernig
Grega Wernig

Preostale priložnosti so ostale neizkoriščene. Maribor je suvereno obdržal vodstvo do konca tekme. S 14. zmago sezone se je drugi Olimpiji (53 točk), ki jo jutri čaka gostovanje v Rogaški Slatini, približal na štiri točke zaostanka. Aluminij (26 točk) bo vsaj še en dan ostal na predzadnjem mestu na lestvici, ga pa lahko jutri z zmago proti Kopru prehitijo Radomlje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta