(FOTO) Mariborski odbojkarji z zmago nad Primorci na vrh lestvice

sta, šr
09.10.2020 10:29

V uvodni tekmi 5. kroga 1. DOL je v dvorani Tabor s 3:1 padel Salonit

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
 
Andrej Petelinsek

Z zanesljivo zmago so se Mariborčani vsaj začasno prebili na vrh prvenstvene razpredelnice. V dvoboju nekdanji najboljših slovenskih ekip je bila igra razdeljena na dva dela - na izenačena uvodna niza in veliko prevlado Mariborčanov v drugem delu. Gostitelji so bili precej boljši predvsem na servisu in v bloku.

 
Andrej Petelinsek

V uvodnem nizu so imeli rahlo pobudo gostje s Primorske, ki so že pred polovico ušli na tri točke, a so gostitelji izenačili 16:16 in bili v zaključku bolj zbrani. V drugem nizu se je igra Salonita ustavila. V uvodu je vse kazalo na uspešno nadaljevanje, a so Mariborčani strnili vrste in prevzelo pobudo. Zaostanek s 5:8 so spremenili v vodstvo 10:9 in 15:10. Gostje so lovili priključek in se dvakrat približali na točko, nazadnje pri 22:21, a v končnici je prvo zaključno žogo izkoristil Jan Mulec.

Miha Cafuta opazuje razplet akcije po napadu Roka Možiča.
Andrej Petelinsek
 
Andrej Petelinsek
 
Andrej Petelinsek
 
Andrej Petelinsek

V nadaljevanju so kraljevali domači. V tretjem nizu so povedli s 7:1, pri vodstvu z 12:3 pa je bilo jasno, kako se bo razpletlo. Podobno je bilo v četrtem nizu, kjer so se gostje po zaostanku s 6:2 približali na 8:7, z novo serijo pa so Mariborčani povedli s 16:9 in počasi že začeli slaviti. Najboljši posameznik tekme je bil Rok Možič, ki je dosegel kar 21 točk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta