(FOTO) Odzivi po pomembni zmagi: Slovenci pokazali značaj, ki ga imajo le velike ekipe

N.S.
15.03.2024 06:47

Slovenski rokometaši so storili prvi korak k uvrstitvi na olimpijske igre v Parizu. A zmaga nad Brazilci, ki so vodili večji del zadnjih 15 minut ni bila samoumevna. Na koncu je odločil gol Domna Novaka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rzs

Selektor Uroš Zorman je pred tekmo večkrat opozoril na nepredvidljive Brazilce, na igro katerih se težko pripraviš. Tudi zato je prvo od treh kvalifikacijskih tekem - danes se bodo naši srečali še s Španijo, v nedeljo pa z Bahrajnom - označil za prvi finale. Na koncu je obračun imel vse elemente finala, vključno z dramatično končnico. Slovenija je do minimalne zmage, na koncu je bilo 27:26 prišla po golu Domna Novaka, ki je zadel v izdihljajih tekme. Slovenijo je že v šesti minuti doletel šok, potek ko zaradi poškodbe gležnja tekme ni mogel nadaljevati kapetan Jure Dolenec. V drugem polčasu je groba brazilska obramba z udarcem v oko za igro onesposobila še drugega desnega zunanjega igralca Nejca Cehteta, zato je nastalo vrzel moral krpati Blaž Janc, na koncu eden junakov tekme.

Rzs

"Poškodbe nas nikakor ne obidejo, vrstijo se ena za drugo. A ni kaj, potrebno je iti naprej. Že pred tekmo smo vedeli, da nas čaka zahtevno delo. Škoda je, da smo v drugem polčasu po treh in štirih zadetkih prednosti padli v črno luknjo. Nekaj minut se nikakor nismo mogli postaviti nazaj. A ekipa je pokazala značaj. Bili smo v zaostanku, a preobrnili rezultat in zmagali v zadnjih sekundah. Čestitke fantom, zlasti za zaključek obračuna. Petek je nov dan, ki prinaša novo tekmo. Še enkrat se bo potrebno "stepsti" s tekmeci," je obračun z Južnoameričani komentiral selektor Uroš Zorman

Da so v pred dvobojem v en glas opozarjali, da Brazilcev ne gre podcenjevati, je po tekmi dejal Blaž Janc in tekmo označil za dobro. "V drugem polčasu smo imeli že štiri zadetke prednosti. Tedaj bi morali obračun prelomiti, a smo Brazilcem dovolili povratek v igro. V zadnjem delu smo mi gledali tekmece v hrbet in na trenutke nismo vedeli več, kaj narediti. A pokazali smo velik značaj, ki ga imajo le velike, zmagovalne ekipe. Ponosen sem na ekipo. Sledili smo načrtu in do zadnje sekunde verjeli, da bomo tekmo dobili. V petek s polno paro naprej!" je pred tekmo s Španijo, ki se bo začela ob 21. uri odločen Janc. "Zavedali smo se, da nas čaka fizično izjemno naporen obračun. Proti Brazilcem smo ostali brez obeh desnih zunanjih igralcev. Srčno upam, da se bo lahko kateri izmed njiju za petkovo tekmo s Španijo vrnil na igrišče. Na koncu smo proti Braziliji izvlekli dve točki, v naslednjih dneh pa gremo v nove zmage," pa je pomembno zmago komentiral Domen Novak.

Rzs
Rzs

Še pred obračunom Slovenije in Brazilije je na kvalifikacijskem turnirju v Granollersu Španija z 39:27 premagala Bahrajn. Morebitna današnja zmaga proti gostiteljem Špancem bi tako lahko že predstavljala odločilni korak k uvrstitvi na olimpijski turnir. Slovenci se bodo sicer v nedeljo udarili še z Bahrajnom. 

Rzs
Rzs
Rzs
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta