(FOTO) Premešana Slovenija premagala San Marino, a Kek ima pred Ligo narodov veliko skrbi

Miha Dajčman Miha Dajčman
07.10.2020 22:35

Slovenija je v Stožicah s 4:0 premagala San Marino, najslabše uvršeno ekipo na lestvici mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mario Jurčevič je na debiju za člansko reprezentanco odigral celotno srečanje.
Robert Balen

Pred nadaljevanjem Lige narodov je slovenska nogometna reprezentanca v Ljubljani gostila nekonkurenčen San Marino, za katerega igrajo neprofesionalni nogometaši. Selektor Matjaž Kek je na igrišče poslal premešano enajsterico, prvič so članski dres slovenske izbrane vrste nosili Sandi Lovrić, Mario Jurčević in David Tijanić. 

Zaradi karantene ob pojavu koronavirusa v svojih moštvih Kek v tej akciji ne more računati na Miho Zajca in Nina Koutra, napadalec Andraž Šporar zaradi poškodbe trenira po prilagojenem programu. 

Ljubljana. Stožice. Nogomet. Slovenija: San Marino Jaka Bijol
Robert Balen
Ljubljana. Stožice. Nogomet. Slovenija: San Marino Jaka Bijol
Robert Balen

Skozi celotno srečanje je bila opazna kakovostna razlika moštev. Gostitelji so povedli v 17. minuti, po podaji kapetana Jasmina Kurtića je zdel Nemanja Mitrović. V 25. minuti je po prekršku nad Davidom Tijanićem avstrijski sodnik dosodil najstrožjo kazen, za 2:0 je bil z bele točke natančen Haris Vučkić, ki je v napadu začel z novincem Lovrićem. V 42. je za 3:0 še enkrat zadel Mitrović, ki je bil najbolj spreten pred vrati San Marina. 

Ljubljana. Stožice. Nogomet. Slovenija: San Marino Damjan Bohar
Robert Balen

V drugem polčasu je Matjaž Kek opravil šest menjav, za 4:0 je v 48. minuti zadel rezervist Rajko Rep. To je bil tudi končen rezultat srečanja. So pa gosje v 54. minuti po kotu zadeli prečko in vratnico. Selektor je predvsem v drugem polčasu od svoje zasedbe zahteval več energije in igre proti golu San Marina.

Ljubljana. Stožice. Nogomet. Slovenija: San Marino Damjan Bohar
Robert Balen

Slovenijo čaka v nedeljo obračun v Podgorici proti Kosovu, naslednjo sredo pa Slovenci gostujejo še v Moldaviji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta