(FOTO) Prva ničla: Celjski rokometaši v ligi prvakov praznih rok proti tekmecem iz Aalborga

Bojan Bauman Bojan Bauman
16.09.2020 20:32

Proti Dancem so se Celjani enakovredno kosali, a kaj več od znosnega poraza z 31:29 jim ni uspelo vknjižiti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V izrednih razmerah se je včeraj začela rokometna liga prvakov, liga 16 najboljših rokometnih ekip v Evropi. Ob vhodu v dvorano je vodstvo tekmovanja zahtevalo preventivno merjenje temperature in novinarji smo morali ob tem podpisati izjavo o primernem zdravju, zanikati stike z okuženimi ... Tribune so bile prazne, saj v prvem krogu vodstvo lige še ni dovolilo obiska tekem. Vzdušje na enem najbolj vročih terenov v Evropi je bilo zato podobno tistemu na treningih, čeprav je bila na sporedu uvodna tekma elitne evropske lige, v kateri Celjani zgodovino pišejo že 26. sezono.

Andrej Petelinšek

Po spremembi tekmovalnega ustroja se je letos celjska ekipa med elitno šestnajsterico klubov obdržala skoraj po čudežu. V evropskem rokometu ima vse močnejšo vlogo denar in v tem pogledu slovenski državni prvaki že več let ne uspevajo držati koraka z najboljšimi. A letos bodo še gostili Barcelono, Veszprem, Kiel, Nantes in druge eminentne ekipe. Prvi med njimi so bili včeraj v Zlatorogu Danci, ekipa Aalborga.

Domačini so vlogo favorita prepustili gostujočemu moštvu, ki so ponujeno sprejeli z odprtimi rokami. Že po petih minutah so vodili s tremi goli. Rokometaši Aalborga so takrat demonstrirali tipično dansko rokometno šolo. Po hitri izmenjavi podaj so vrata celjskega golmana Miljana Vujovića ogrožali s streli iz razdalje, s podajami na krožnega napadalca; po uspešnih obrambnih akcijah pa s hitrimi prehodi v protinapade.

Andrej Petelinšek

Prvi nalet gostov so domačini uspeli zaustaviti in naslednje minute so minile v bolj enakovrednem boju. Celjani so takrat še lovili gol ali dva zaostanka. Prvo izenačenje na devet je sledilo v 16. minuti, ko je svoj edini zadetek na tekmi dosegel Kristjan Horžen. Danska klop je takoj reagirala z minuto odmora. V celjski ekipi je na desnem zunanjem položaju ob odsotnosti poškodovanega Matica Grošlja svoje minute v ligi prvakov dobro izkoriščal Tadej Kljun, ki je tekmo končal s šestimi zadetki.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Danci so v nadaljevanju zgrešili nekaj neoviranih strelov in v 20. minuti so domači prvič povedli z 11:10. Celjski strateg Tomaž Ocvirk je zadnjih deset minut prvega polčasa na igrišče poslal sveže rokometaše s klopi - Grebenca, Razgorja, Marguča, Mazeja in Načinovića. Ti so dvignili ritem tekme in prednost povečali na dva zadetka. Ob polčasu so bili Celjani v prednosti za gol (16:15). Spremenjena celjska ekipa je takrat še delovala dobro, zrelo. Uspela je vzpostaviti ravnotežje, igralci so se otresli podrejene vloge. V napadu so garali za vsako žogo, pri čemer so porabili veliko energije. Manjkali pa so zadetki na nepostavljeno obrambo, iz protinapadov. Tu so bili Danci precej uspešnejši, to je bila njihova glavna prednost za odločilne minute tekme. Celjani so v zaključku delovali manj zbrano, odločali so se za neizdelane strele in zadnjih deset minut tekme so bili v zaostanku treh golov, Gal Marguč je zastreljal sedemmetrovko ... A Danci so se takrat odločili za tvegano igro sedmih napadalcev v polju in brez vratarja. Celjani so sicer enkrat zatresli nebranjeno mrežo in tri minute pred koncem so se približali na dva gola zaostanka. A zmage Aalborga jim več ni uspelo ogroziti. Celjani bodo točke za končnico iskali predvsem na tekmah proti Zagrebu in Motorju. V četrtek že gostujejo v Barceloni.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta