(FOTO) Reški navijači pri zaostanku svojih privržencev s 5:0 sramotno prekinili tekmo

M.R., STA
29.08.2024 21:09

Pri zaostanku Rijeke proti Olimpiji na povratni tekmi kvalifikacij za uvrstitev v konferenčno ligo z 0:5 so navijači gostov v Stožicah podivjali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reški navijači med tekmo proti Olimpiji v Stožicah.
Filip Barbalić

Na zelenico so reški navijači zmetali bakle, varnostniki in policisti pa so jih predčasno pospremili s stadiona. Policija je uporabila tudi solzivec, ki so ga žal začutili tudi drugi obiskovalci tekme. Tekma je bila za več kot 20 minut prekinjena.

Incident reških navijačev med tekmo proti Olimpiji v Stožicah
Večer

Reški navijači pa so povzročili incident tudi že pred začetkom tekme, ko so se ustavili sredi ceste ob stadionu in stekli iz avtomobilov in napadli navijače Olimpije. Posredovala je policija, ki je tudi že takrat uporabila solzivec.

Tekma se je na koncu končala z izidom 5:0, to pa pomeni, da si je ljubljanska ekipa priigrala nastope v skupinskem delu evropskega tekmovanja, saj se je prva tekma na Reki končala z rezultatom 1:1. Ljubljanski nogometaši so tako pred dodobra polnimi tribunami stožiškega stadiona poskrbeli za pravi praznik. Proti favoriziranemu hrvaškemu prvoligašu so v prvem polčasu prikazali izvrstno predstavo ter mu že takrat nasuli štiri gole ter tako odločili potnika v skupinski del konferenčne lige. Drugi zaporedni preboj v skupinski del bo Olimpiji, ki pod vodstvom Victorja Sancheza še na 12. tekmi v sezoni ni izgubila, prinesel skoraj tri milijone evrov.

Kam se bo tekma nagnila, je bilo hitro jasno. Že po dobri minuti je Olimpija zadela, ko je po dolgi podaji Raul Florucz stekel za reško obrambo in nato z roba kazenskega prostora poskrbel za 1:0.

Navijači, pred tekmo je bilo v bližini stadiona napeto, ko so se reški privrženci zapodili proti ljubljanskim in je morala posredovati policija, so znova skočili na noge v 13. minuti, ko je po dobri globinski podaji Agustina Doffa po levi strani kazenskega prostora prodrl Pedro Lucas, žogo nato poslal proti drugi vratnici do osamljenega Charlesa Thalissona, ki je iz bližine podvojil prednost.

V 17. minuti je bila domača zasedba blizu že tretjemu zadetku, vendar je Dino Kojić v osrčju kazenskega prostora zgrešil cilj. Je pa isti igralec uspešno zaključil protinapad v 35. minuti za 3:0, potem ko je Lucas na sredini igrišči ukradel žogo reškim nogometašem in "poslal v ogenj" mladega soigralca.

Tik pred iztekom prvega polčasa je razigrana zeleno-bela zasedba udarila še enkrat. Na 4:0 je povišal Thalisson, potem ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel po lepi podaji Kojića.

Marko Brest je imel takoj po začetku drugega polčasa novo priložnost za Olimpijo, a je nastreljal reškega vratarja Martina Zlomislića, takoj zatem pa je po kotu z desne strani z glavo zadel osamljeni Lucas.

Sledila je že prej omenjena prekinitev tekme, a nato prave igre niti ni bilo več, Rečani so izobesili belo zastavo, Olimpija, ki je imela še eno priložnost prek Dioga Pinta v 89. minuti, pa je ob izjemni prednosti lahko malce tudi varčevala z močmi za naslednje preizkuse. Skupinski del bo začela 3. oktobra, tekmece zanj pa bo dobila na petkovem žrebu ob 14.30.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta