(FOTO) Sprejem za olimpijce in ena globoka sreča

ŠR
12.08.2024 21:52

Najglasnejši aplavzi za Janjo Garnbret, Andrejo Leški in Tonija Vodiška

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Živulović/BOBO

Pa so doma še zadnji člani slovenske olimpijske reprezentance. No, vsaj tisti, ki jih pot še ni zanesla na nova tekmovanja ali na (zaslužen) dopust. Preostali člani najštevilčnejše slovenske olimpijske ekipe doslej pa so dan po uradnem zaprtju iger v Parizu podoživljali poletje v Franciji. Najprej na sprejemu pri predsednici republike Nataši Pirc Musar, nato še z navijači na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Borut Živulović/BOBO
Bobo

Najbolj bučnega aplavza iz množice so bili, razumljivo, deležni dobitniki medalj. Janja Garnbret in Andreja Leški sta se iz Pariza vrnila z zlatima kolajnama, Toni Vodišek s srebrno. "Nisem še čisto dojela, kaj se je zgodila, potrebovala bom še nekaj časa, da bom sprocesirala vsa čustva in občutke. Zdaj živim v trenutku, sem le vesela, da mi je uspelo ubraniti naslov," je na druženju z novinarji povedala športna plezalka Janja Garnbret, ki je postala šele peta slovenska športnica z več kot eno zlato olimpijsko medaljo.

Žiga Živulović Jr.

"Malo bolj je urejeno vse v moji glavi, vse skupaj se je malo bolj umirilo. A še vedno je vse ena globoka sreča, ki jo kar podoživljam vsakič, ko me kdo malo opomni ali vpraša kaj v povezavi s tem, tako da je res čudovito," pa je dober teden po osvojitvi zlate medalje povedala judoistka Andreja Leški. Njenega proslavljanja uspeha (dosedanje) kariere še ni konec. Jutri jima s Tonijem Vodiškom pripravljajo sprejem v domačem Kopru. Rojake bo v Slovenj Gradcu pozdravila tudi Janja Garnbret.

Borut Živulović/BOBO
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta