(FOTO) Številne zapravljene priložnosti in trije razveljavljeni goli v Šiški, delitev točk Maribora in Brava

Miha Dajčman Miha Dajčman
14.04.2024 17:04

Maribor in Bravo sta se na prvem od dveh gostovanj vijoličastih v Ljubljani v štirih dneh razšla z 1:1. Viole nogometašem po tekmi sporočile: "Zmagajte derbi!"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na vroče pomladansko nedeljsko popoldne so Mariborčani zadnjič pred prenovo stadiona v Šiški gostovali na Žaku pri Bravu in odigrali prvo od dveh tekem v Ljubljani v štirih dneh, saj bodo v sredo gostovali še v Stožicah pri Olimpiji. Po številnih zapravljenih priložnostih in kar treh razveljavljenih golih se je tekma med Bravom in Mariborom končala z 1:1. Viole so nogometašem v vijoličastem po tekmi sporočile: "Zmagajte derbi!"

Trener vijoličastih Ante Šimundža se je odločil dodobra premešati začetno enajsterico. V primerjavi z obračunom z Muro je na klopi pustil Josipa Iličića, Arnela Jakupovića, Hilala Soudanija in Blaža Vrhovca, tekmo pa so začeli Žiga Repas, Marko Božić, Marcel Lorber in prvič od prve minute tudi Etienne Beugre.

Že v prvi minuti je napadalec iz Slonokoščene obale, ki je bil med najbolj razpoloženimi na igrišču, prišel do prvega strela v okvir vrat, Matija Orbanić je poskus ubranil. V 5. minuti je Afričanu predložek poslal Maks Barišić, tudi takrat pa je pravočasno posredoval vratar gostiteljev. V 14. minuti so bili vijoličasti blizu vodstva, ko je Božić preigraval in podal do Barišića, njegov strel proti golu pa je v vratnico odbil Nemanja Jakšić.

Robert Balen

V 20. minuti so bili Mariborčani nagrajeni za trud. Božić je podal pred gol, Žiga Repas je dvakrat streljal, prvič so njegov strel blokirali, drugič je žogo odbil Orbanić, žogo pa je z glavo v mrežo poslal Beugre. Za 23-letnega napadalca je bil to v šestem uradnem nastopu prvenec v vijoličastem.

V 29. minuti so se gostje veselili drugega gola. Beugre je prestregel podajo Španringa, prehitel domačo obrambo in vratarja, a ob strelu na prazen gol zadel vratnico, po odbiti žogi pa je gol dosegel Barišić. Toda sledilo je posredovanje VAR-a, sodnik Matej Jug pa je dosodil igranje z roko Božića, čeprav so šiškarji po tem žogo imeli v posesti. 

Ko bi Mariborčani morali voditi z dvema goloma razlike, pa je sledilo izenačenje. Sven Šoštarič Karić je bil nepozoren pri grajenju žoge, ko je čakal, da jo vratar Menno Bergsen pobere. Mateju Poplatniku je uspelo žogo podati pred gol, kjer Gidado ni imel zahtevnega dela in v 32. minuti je bilo 1:1.

V 40. minuti je Šoštarič Karič ustavil obetaven protinapad Martina Pečarja. Tik pred odmorom pa je po lepi akciji Beugreja in podaji pred gol Pijus Širvys z glavo zapravil veliko priložnost za vodstvo Maribora.

Robert Balen

Na začetku drugega polčasa so se Mariborčani hudovali nad še eno mejno odločitvijo sodnika. Božić je prodiral po kombinaciji z Beugrejem, si podal v prostor, Jan Gorenc pa ga je s prekrškom ustavil kot zadnji igralec, a je branilec Brava prejel le rumeni karton.

V 55. minuti so se vodstva veselili šiškarji, po izgubljeni žogi Lorberja in podaji Gidada je zadel Poplatnik. S pomočjo VAR-a pa se je tudi tokrat Jug odločil za razveljavitev gola zaradi prepovedanega položaja najučinkovitejšega napadalca Brava. V 60. minuti se je Šimundža odločil za trojno menjavo, vstopili so Iličić, Soudani in Jakupović, Maribor pa je znova postal nevarnejši. V 66. minuti je Jan Repas streljal z razdalje, a je bil na mestu Orbanić. 

Robert Balen

Še en gol je bil razveljavljen na tekmi v Šiški. V 75. minuti je kot izvajal Iličić, najvišji v skoku je bil Šoštarič Karić, pred golovo črto pa je žogo, ki bi bržkone končala za hrbtom Orbanića, v mrežo poslal Jakupović. Avstrijski napadalec je bil v prepovedanem položaju in Jug je upravičeno razveljavil gol.

Še dve veliki priložnosti sta si moštvi priigrali v sodnikovem dodatku. V 92. minuti je Martin Milec podal na levo stran kazenskega prostora, Soudani pa je z glavo za malo zgrešil gol. V 94. minuti pa je Gašper Trdin nevarno streljal z razdalje, Bergsen pa je odbil čez gol.

Robert Balen

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport ter v ponedeljkovem Večeru

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta