(FOTO) Začelo se je s pokloni, končalo s kartoni, psovkami, prekinitvijo ... Maribor padel pred Koprom

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
08.10.2022 20:01

Z deseterico nogometašev je Maribor v tekmi 12. kroga prve lige, ki jo je sodnik Matej Jug po tem, ko je stranskega sodnika zadel predmet s tribune, porekinil za 20 minut, z 0:1 izgubil proti Kopru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po treh zaporednih zmagah je Maribor doživel poraz.
Igor Napast

Začelo se je kot praznik, poklon Josipu Iličiću, končalo pa precej bolj klavrno. Nogometaši Maribora so po petih tednih, seriji gostovanj in reprezentančnem premoru le dočakali tekmo v Ljudskem vrtu, a v 12. krogu prve lige se je njihova serija zmag končala. Koper je na tekmi, ki jo je sodniška ekipa z Matejem Jugom na čelu prekinila za 20 minut, ujel zmago z 1:0.

V kadru za dvoboj med državnimi in pokalnimi prvaki ga še ni bilo, je pa Josip Iličić, od srede spet član NK Maribor, doživel ovacije Ljudskega vrta. "Jojo, viola!" so mu vzklikali navijači z južne tribune. Pa dolgoletni slovenski reprezentant ni bil edini, ki si je zaslužil te vzklike. Za še en visok obisk je poskrbel Kristjan Čeh. Šampion iz Podvincev je poskrbel za prvi met na tekmi. Ja, met. Z roko. Kot se za svetovnega prvaka v metu diska spodobi.

Igor Napast

Za eno spremembo v prvi enajsterici v primerjavi z gostovanjem v Novi Gorici minuli konec tedna se je odločil trener Maribora Damir Krznar. Marka Tolića, ki je zaradi bolezni ta teden izpustil del treningov, je zamenjal Marin Laušić. Vratar Ažbe Jug se je prvič po aprilu vrnil v kader, a je še bil na klopi. Priložnost namesto poškodovanega Menna Bergsna je med vratnicama tudi tokrat zamenjal 19-letni Samo Pridgar.

Bolj malo priložnosti je bilo v prvem polčasu. Čeprav je Andrej Kotnik, nekdanji član vijoličastih, zdaj pa v koprskem dresu prvi strelec lige, v intervjuju za Večer napovedal, da se podprvaki prejšnje sezone v Ljudskem vrtu ne bodo (samo) branili, je bila defenziva prva skrb kanarčkov. Maribor se je vodstvu najbolj približal, ko je z razdalje tresnil Aljaž Antolin, a žogo poslal nekoliko previsoko. Koper je svojo priložnost dočakal po prostem strelu Luke Vešnerja Tičića. Pridgar je njegov poskus odbil, a žogo nastavil na nogo Ivanu Novoselcu. Branilec darila ni izkoristil, visoko čez prečko je končal njegov poskus.

Igor Napast

Maribor je svoj zicer dočakal v prvi minuti drugega polčasa. Tolić, ki je po odmoru zamenjal Laušića, je imel vodstvo na desnici. Posojeni član zagrebškega Dinama je prehitel koprsko obrambo, poslal žogo mimo vratarja Golubovića, a zadel vratnico.

Z deseterico je Maribor zaključil tekmo. Pridgar je prekinil protinapad, stekel iz kazenskega prostora in približno 20 metrov pred golom ujel Daria Kolobarića. Rezervist Kopra je padel, sodnik Matej Jug pa je mlademu vratarju pokazal rdeči karton. Tudi po VAR-pregledu si ni premislil, čeprav je posnetek jasno nakazal, da stika med nogometašema sploh ni bilo. Pridgar je zaključil nastop, prvič po poškodbi rame v finišu prejšnje sezone se je med vratnici postavil Ažbe Jug.

Igor Napast

Po akciji v 85. minuti, ko so Mariborčani zahtevali enajstmetrovko, je sodnik Jug prekinil tekmo. Stranski sodnik se je prijel za zatilje, zadel naj bi ga predmet z vzhodne tribune. Sodniška ekipa se je umaknila v tunel, v garderobo so odšli nogometaši Kopra, tja sta jim sledila še predsednik kluba Ante Guberac in njegov sin Ivica, pomočnik športnega direktorja, ki navijačem na zahodni tribuni nista ostala dolžna, ko so se proti njima usule psovke. Vijoličasti so se sicer še ogrevali na igrišču, a prekinitev je trajala in trajala. Igralni čas se je že davno iztekel, ko se je z oznanilom le oglasil uradni napovedovalec v Ljudskem vrtu: "Moram vam povedat, da se moramo vsi skupaj malo umirit, če ne ne bo tekme." Nato pa še dodal, da se bo dvoboj nadaljeval, a bo končan, če bi znova kaj priletelo s tribune.

Po 20 minutah se je na igrišče vrnil še sodnik, navijači so ga pospremili s koncertom žvižgov. Dobrih pet minut je še ostalo Kopru, da izkoristi prednost igralca več na igrišču. Po kotu v 88. minuti mu je to tudi uspelo. Žan Benedičič je 18 metrov od gola dočakal odbitek, z levico sprožil s prve in z evrogolom odpeljal goste v vodstvo. Maribor odgovora ni sestavil, primorsko vodstvo je zdržalo do konca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta