Gloria Kotnik prvič v karieri zmagala: Če zdaj ne, pa res nikoli ne, sem si rekla

Velenjska deskarka je v Cortini d'Ampezzo na tretji tekmi svetovnega pokala v sezoni prvič stopila na oder za zmagovalce, in to kar na najvišjo stopničko

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Matavž/fis

Pred skoraj 16 leti je prvič startala v svetovnem pokalu, a šele v zadnjem obdobju Gloria Kotnik niza vrhunske rezultate. Velenjska deskarka alpskega sloga po olimpijski kolajni februarja v Pekingu v novi sezoni blesti tudi v svetovnem pokalu. Na tretji postaji v Cortini d'Ampezzo je ne le prvič stopila na oder za zmagovalke, ampak tudi zmagala. Po osmem, četrtem in prvem mestu v tej zimi je prevzela vodstvo v skupnem seštevku in v razvrstitvi veleslaloma in bo na naslednji tekmi, ki bo sicer šele v naslednjem letu, startala v rumeni majici. 

Miha Matavž/fis

"Že po tekmi v Carezzi sem se pošalila, če bom vsako tekmo napredovala za štiri mesta, potem bo tu v Cortini dobro. Res sem vesela, to je moja najljubša tekma svetovnega pokala, tu se zmeraj počutim dobro. Zelo mi paše ta proga na mojo tehniko. Res sem vesela, da mi je uspelo tukaj. Dolgo sem vedela, da sem sposobna in se je lepo sestavilo," nam je povedala Gloria Kotnik.

Miha Matavž/fis

Blizu uspeha kariere je bila že v četrtek, ko se je četrtič dokopala do polfinala, a potem nanizala dva poraza. Tokrat se je zgodba zasukala drugače. Najprej je v dvoboju za vstop v finale izločila Kanadčanko Megan Farrell, ki se je prvič v karieri uvrstila med najboljšo četverico, v obračunu na zmago je padla še Nemka Ramona Hofmeister. Kotnikova se zgolj z uvrstitvijo v finale ni želela zadovoljiti. "Tega nisem želela spustiti in sem si prav rekla v finalu, če zdaj ne, pa res nikoli ne. Izšlo se je," je bila nasmejana slovenska junakinja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta