Grenko slovo od Beograda, Slovenke v napeti končnici klonile proti Belgiji

Uroš Gramc Uroš Gramc
02.07.2019 21:16

Slovenske košarkarice so po odličnem začetku izgubile proti Belgiji in ne bodo videle četrtfinala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Le malo je zmanjkalo, kakšna žoga, sreča ali pa nekaj izkušenj, in bi tekle solze sreče, ne žalosti. Naše košarkarice so v Beogradu pred številnimi slovenskimi navijači, med katerimi ni manjkal niti nogometni superzvezdnik Jan Oblak, brat Teje, ki je bila ena od treh najboljših strelk svoje reprezentance, izgubile proti Belgiji in se niso uvrstile med najboljših osem reprezentanc 37. evropskega prvenstva.
"Zelo smo razočarane. Celo tekmo smo kontrolirale in ne vem, kaj se je zgodilo, da na koncu nismo malo stisnile. Zgrešile smo nekaj zicerjev, tudi sodniki niso piskali nekaterih napak Belgijk. Še vedno smo morda premajhni pri sodnikih. Ampak moramo biti zadovoljni, čeprav je nekaj grenkega priokusa," je za Kanal A dejala Teja Oblak. Saj je bil že boj za četrtfinale za slovenske košarkarice zgodovinski uspeh, toda na tej točki so si v srbski prestolnici zaželele več.
Prepričane o zmagi so tekmo odlično začele, v prvi četrtini so dale dvakrat toliko točk kot dobitnice brona na prejšnjem Eurobasketu. Njihovo prvo zvezdnico Emmo Meesseman so popolnoma odrezale od soigralk. Prvi koš je zadela šele v 14. minuti in niti do konca se ni razigrala. Je pa njeno vlogo prevzela Julie Allemand, ki je na prejšnjih treh tekmah skupaj dosegla 15 točk, zgolj sinoči pa kar deset več in je bila daleč najbolj zaslužna za slavje.
Precej več širine je imel slovenski selektor Damir Grgić. Po izjemnih 14 minutah uvoda je Oblakova zadela za visokih 15 točk naskoka (27:12). A kaj, ko se je do polčasa prednost ekspresno stopila. Sledila je dramatična druga polovica, še minuto in pol pred koncem so bile Slovenke v vodstvu (65:63). Toda ko je Allemandova zadela novo trojko, svojo tretjo, so se Slovenkam zatresle roke. Nenatančne so bile Oblakova, Annamaria Prezelj, Eva Lisec, ki se je po poškodbi že na prvi tekmi proti Madžarski tokrat vrnila na paket ...
​Tako je ostalo pri eni veliki zmagi proti Turčiji in izpolnitvi osnovnega cilja - napredovanju iz skupine. Višje so si pustile za naslednje prvenstvo leta 2021. Prireditelj bo kmalu znan, Francija in Španija ali Švedska ter Ukrajina. "Reprezentanco gradimo korak za korakom. Vsako leto si želimo več," je povedala ambiciozna Kranjčanka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta