Hercegovcem premija, zmajem izpad

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
17.09.2020 21:20

V drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo je Zrinjski iz Mostarja po podaljšku s 3:2 izločil Olimpijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vombergar je vrnitev kronal z zadetkom, a za Olimpijo je bilo to premalo.
Robert Balen

To je bilo to, kar se evropske Olimpije tiče. Čeprav so v klubu spomladi zamenjali trenerja Safeta Hadžića z Dinom Skenderjem, češ da potrebujejo nekoga, ki bo sposoben zmaje popeljati vsaj globoko v evropske kvalifikacije, se to ni zgodilo. Če so se Ljubljančani v prvem krogu po podaljšku še nekako prebili prek islandskega Vikingurja, v tokratnem podaljšku prek mostarskega Zrinjskega ni več šlo.
Ljubljančani so sicer dobro začeli, presenetljivo kar z najnovejšo okrepitvijo Andresom Vombergarjem v prvi enajsterici, čeprav je argentinski Slovenec to sezono odigral le tri tekme za rusko Ufo, pa še to le eno v začetni postavi. Drugi napadalec Đorđe Ivanović je bil tisti, ki je v 19. minuti postavil izid polčasa. Hercegovci so v nadaljevanju tekme šli v lov na izenačenje in ga prek Nemanje Bilbije v 52. minuti tudi dobili.
Olimpijini napadi so postajali jalovi, trener Skender je že pripravljal rezervista Anteja Vukušića, da bi zamenjal povsem nevidnega Vombergarja, ko je ta udaril. Zdelo se je, da bo že ob vrnitvi spet ekspresno osvojil srca navijačev; toda njegov zadetek z glavo v 81. minuti se ni izkazal za odločilnega. Še pred koncem rednega dela je goste v igro spet vrnil Bilbija in dvoboj je šel v podaljšek.
Kot vemo, Olimpijini nogometaši že od karantene naprej ne veljajo za kaj prida fizično pripravljene. In to jih je stalo napredovanja ali - gledano skozi finančno prizmo - 280.000 evrov. Že v drugi minuti sodnikovega podaljška je s prostega strela podal Miloš Filipović, v kazenskem prostoru tik pred vratarjem je nogo postavil Josip Ivančić in Mostarci so se prvič znašli v vodstvu. Jalovi napadi zmajev v preostale slabe pol ure niso obrodili sadov in tako so se nogometaši v zelenem po zadnjem sodnikovem žvižgu, utrujeni in razočarani, le še sesedli na tla.
Gledalci za ograjami tribune, ki so tekmo ilegalno spremljali, so po nekaj vmesnih vzklikih dokončno obnemeli, slišalo se je le še krike veselje Bosancev. "Dupla premija" so začeli igralci skandirati vodstvu svojega kluba na VIP tribuni, to je le ploskalo in se smejalo.
Zmaji so tako ob porazu zapravili še ogromno moči, preden bodo v nedeljo gostovali v Kidričevem. Ali bo ta dvojni udarec usoden tudi v boju za naslov državnega prvaka? Kot nas uči zgodovina - ob hudem finančnem izpadu za predsednika kluba Milana Mandarića tudi trener Skender ne more biti miren.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta