Ilka Štuhec po prvem treningu v St. Moritzu in odličnem drugem mestu: Tukaj zelo uživam

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
06.12.2023 14:49

Mariborčanka je sicer izpustila ena od vratc, glede na njeno vožnjo in drugi čas pa lahko z optimizmom pričakujemo tekmovalno bogat konec tedna v St. Moritzu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ilka Štuhec in ostale tekmovalke v hitrih discplinah bodo konec tedna očitno vendarle dočakale začetek sezone. 
Andrej Petelinšek

Švicarski St. Moritz po odpovedanih smukih pod Matterhornom predstavlja drugo priložnost za začetek sezone v hitrih disciplinah. V petek in v nedeljo bosta v tem mondenem središču na sporedu veleslaloma, v soboto pa bo na vrsti smuk, pred katerim so se danes merile na prvem od dveh treningov. Najboljši čas je dosegla Avstrijka Christina Ager, ki je Ilko Štuhec premagala za 48 stotink sekunde, tretja je bila še ena Avstrijka Nina Ortlieb (+0,63). "Kot vedno je zelo lepo priti v St. Moritz. Ni skrivnost, da tukaj zelo uživam, proga mi je zelo všeč," pravi Mariborčanka, ki je prav na tem prizorišču osvojila prvega od dveh naslovov svetovne smukaške prvakinje.

"Ne glede na to, da je ne dolgo nazaj snežilo, so res dobro pripravili podlago, umaknili so novozapadli sneg in res je odličen občutek smučati po tako super progi," je razmere pohvalila Štuhčeva, ki je zadovoljna predvsem s prvim delom proge. "Potem med tretjim in četrtim merjenjem vmesnega časa sem izpustila vratca. Prehitra sem bila (smeh, op. p.). V bistvu sem poskusila bolj agresivno linijo in ni se najbolje izšlo, ker nekje vmes je vseeno treba zaviti. Definitivno moram to v prihodnjih dneh še popraviti, ampak generalno gledano so občutki dobri. Kot sem rekla, vem kje je še kaj za narediti, tako da še en dober trening in potem akcija, gasa na polno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta