Izjemni občutki, ko premagaš Pogačarja

ug
26.12.2022 19:33

Mihael Štajnar je bil izjemno vesel državnega naslova, čeprav niso tekmovali na cesti, ampak v blatu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pogačar je čestital novemu prvaku. 
Bobo

Pri stoženskem hipodromu v prestolnici je drugo leto zapored potekalo tekmovanje v zelo atraktivni disciplini ciklokros, ki je nekakšna mešanica med cestnim in gorskim kolesarstvom. Na prvo bolj spominjajo kolesa, ki se od "specialk" razlikujejo praktično le po širini in profilu koles, na drugo pa teren, saj so speljana zunaj urejenih, asfaltiranih poti. Dirka, ki je štela kot državno prvenstvo, je prinesla malce presenetljiv razplet, saj ni (tako kot lani) zmagal prvi na svetovni lestvici na cesti Tadej Pogačar, ampak amaterski kolesar Mihael Štajnar.

Škofljičan je član ekipe MebloJogi iz Nove Gorice, in kot kaže, nov up slovenskega kolesarstva. Svoj talent je sicer že pokazal, septembra je bil član reprezentance do 23 let na svetovnem prvenstvu v Avstraliji, kjer je osvojil 51. mesto. Prednost v blatu pred članom Emiratov pa je imel, ker se dobro znajde na gorskem kolesu, na katerem je bil lani tudi državni prvak. "Vedel sem, da sem na tehničnih delih lahko boljši. Upal sem, da bo še več blata. Ampak občutek je izjemen, Tadej Pogačar je Tadej Pogačar, nimaš vsak dan možnosti dirkati proti njemu. Zelo vesel sem, da mi ga je uspelo še premagati," je povedal 22-letnik.

Borut Živulović/Bobo

Dve leti starejši tekmec je na 25-kilometrski krožni progi zaostal 1:23 minute, tretji, Matic Kranjec Žagar (Calcit), še minuto in pol več. Na startu je bilo v članski kategoriji le deset kolesarjev, za številčno udeležbo so poskrbeli mlajši, dekleta in rekreativci. Zaradi številke ena na svetu ni manjkalo niti gledalcev. "Vedel sem, da bo trd oreh. Že od starta sem videl, da mu v ovinkih in tehničnih zadevah morda ne bom kos. Mislim, da je Mihael v dobri formi in si je zaslužil to zmago," je dejal Tadej Pogačar. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta