Julia Simon dobila dvoboj z Dorotheo Wierer, Polona Klemenčič po slabem streljanju končala na 40. mestu

STA, M.R.
04.12.2022 15:37

Francozinja Julia Simon je zmagovalka ženske zasledovalne biatlonske tekme na 10-kilometrski razdalji v Kontiolahtiju na Finskem. Novo točko je osvojila tudi Polona Klemenčič, ki je morala kar šestkrat v kazenski krog.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dorothea Wierer in Julia Simon
EPA

V ospredju sta o zmagovalki tekme odločala Julia Simon in Italijanka Dorothea Wierer. Obe sta zadeli vseh 20 tarč in se v zadnjem krogu pomerili za zmago. Uspešnejša je bila Francozinja, šele 16. po sprintu, ki je prvič letos in petič v karieri stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Sliko na zmagovalnem odru je dopolnila Švedinja Elvira Oeberg, ki je bila v zadnjem krogu v skupinici zasledovalk močnejša od vodilne v svetovnem pokalu, Italijanke Lise Vittozzi, in Kanadčanke Emme Lunder.

Polona Klemenčič, ki je prijetno presenetila s sobotnim 21. mestom v sprintu, je vse svoje načrte morala spremeniti že po prvem streljanju, ko je v kazenski krog zavila kar trikrat in zdrsnila na 47. mesto.

Na vsakem strelskem postanku ji je nato ostala še po ena tarča, ki je ni zadela, vseeno pa je z dobrim tekom napredovala na 40. mesto in rešila točko.

Biatlonke so tekmovale tudi na tekmi IBU v Idre Fjallu na Švedskem. Ob odsotnosti Lene Repinc je bila najboljša Anamarija Lampič na 18. mestu. Ta je spet prikazala izjemno tekaško formo, a v smučini ni nadoknadila vseh napak s strelišča. Klara Vindišar je bila 65. in Kaja Marič 75.

Prihodnji teden biatlonce čakajo tekme v avstrijskem Hochfilznu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta