Kadrovanje v Ljudskem vrtu: Maribor se je poslovil od Lorberja in Žiniča

M.D.
05.09.2024 16:33

V vijoličastem ne bosta več igrala 20-letni vezist, ki je lani zbral kar 36 nastopov za vijoličaste, in 25-letni bočni branilec, ki se v dveh letih pod Kalvarijo ni proslavil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcel Lorber je za Maribor v prejšnji sezoni igral na 36 tekmah.
Drago Wernig - Taka

V Sloveniji prestopni rok traja do 7. septembra, zato je vse do konca nogometne tržnice pri nas pričakovati kar nekaj kadrovskih sprememb pri slovenskih prvoligaših. Danes je NK Maribor objavil, da končuje sodelovanje z 20-letnim vezistom Marcelom Lorberjem in 25-letnim bočnim branilcem Andražem Žiničem. 

Lorber je v prejšnji sezoni za vijoličaste vpisal 36 nastopov in odigral več kot 200 minut, na začetku te sezone pa je igral le dvakrat. V nedeljo na obračunu s Primorjem je nogometaš iz Rogaške Slatine presenetljivo začel obračun, nato pa ga je Ante Šimundža zamenjal že po pol ure igre. "Lorberja sem objel in mu rekel, da naj bo čim boljši v reprezentanci, in ko pride nazaj, mora biti zelo motiviran," je o hitri menjavi mladinskega reprezentanta dejal trener Maribora. Zdaj se Lorber, ki je imel pogodbo z Mariborom do konca aktualne sezone, seli k Domžalam, s katerimi so vijoličasti sklenili dogovor, da bodo prejeli delež pri morebitni naslednji prodaji nogometaša.

Prav iz Domžal je k Mariboru poleti 2022 prestopil Žinič, ki je v dveh letih v vijoličastem zbral 43 nastopov. Na začetku te sezone je imel težave s poškodbo, zato priložnosti ni dočakal. S 25-letnim bočnim branilcem so Mariborčani sporazumno prekinili pogodbo.

Andraž Žinič je po dveh letih v Mariboru z vijoličastimi prekinil pogodbo.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta