Kadrovanje v Ljudskem vrtu: Odhaja pet nogometašev, dva sta v vijoličastem pustila pečat, trojica razočarala

M.D.
30.05.2024 12:42

Športni direktor NK Maribor Marko Šuler je spregovoril o prvih potezah pred novo sezono in ocenil opravljeno v minuli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Za klubsko spletno stran je športni direktor Maribora Marko Šuler potrdil, da so vijoličasti zaključili sodelovanje s petimi nogometaši. "Ishaq Rafiu ni več član NK Maribor. Pogodba, ki je bila veljavna do 31. maja 2025, je prekinjena. Z igralci, ki se jim iztekajo pogodbe ob koncu letošnje sezone, ne bodo sklenjeni novi dogovori. Aleks Pihler, Nemanja Mitrović, Icuki Urata in Marko Zalokar prav tako zapuščajo Ljudski vrt. Vsem se zahvaljujemo za prispevek, predvsem Pihlerju in Mitroviću, ki sta bila z nami kar nekaj časa ter vmes prestala zahtevno obdobje. Še posebej Pihler, ki je pustil globoko sled. Vsi gredo na novo pot, obstaja pa možnost še za kakšen odhod. Z igralci, ki so imeli v prejšnji sezoni manjšo minutažo, smo se že in se še bomo pogovorili o nadaljnjem statusu," je dejal Korošec.

Kako je s prihodi? "Predvidoma štiri ali pet igralcev bomo dodali ekipi, ki že zdaj zelo dobro deluje na igrišču. Šest igralcev v idealni enajsterici sezone je vendarle dokaz, da imamo dobro izhodišče in da smo postavili uspešne temelje. Da bomo tudi v novi sezoni videli Maribor, kot smo ga spremljali v zadnjih mesecih. Verjamem, da bomo že na ponovnem zboru moštvu pozdravili tri novince. Potem sledijo še določeni posegi in verjamem, da bomo do 17. junija, ko bo sledil odhod na priprave v Moravske Toplice, imeli skoraj v celoti sestavljeno ekipo, ki bo šla v napad na dvojno krono. Ob tem pa skušala priti najmanj do play-offa enega ali drugega evropskega tekmovanja," je napovedal Šuler.

Športni direktor vijoličastih je za klubsko spletno stran ocenil minulo sezono, ki so jo vijoličasti zaključili brez lovorike in na drugem mestu prvenstvene lestvice. "Razdelimo jo lahko v dva dela. S ponesrečenim začetkom, neuspešnim uvodom, ko se je nabrala razlika, ki je bila pozneje težko ulovljiva. Imeli smo precej težav s poškodbami, predvsem nekaterih najpomembnejših igralcev, ki so se potem vrnili med sezono. Nato je sledila mariborska pomlad. Z odličnim zaključkom sezone, z Mariborom, kot ga poznamo in si ga želimo videti. Nastavki za naprej so spodbudni, zadeve gredo v pravo smer. Gledano v celoti je sezona brez lovorike neuspeh. Toda ob upoštevanju vseh okoliščin, ko je bilo treba vzporedno poskrbeti za tranzicijo, je najtežje obdobje s sestavljanjem ekipe za nami. Hrbtenico, jedro ekipe imamo. Način, kako delujemo na igrišču in kakšni želimo biti, je znan. To je osnova za v prihodnje, pot je spodbudna, zagotovo pa smo lahko še veliko boljši," je prepričan Šuler.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta