Košarkarske kvalifikacije za SP 2023: Estonci premagani, na vrsti so Nemci

zom
26.08.2022 11:35

Po zmagi nad Estonijo (104:83) slovenski košarkarski reprezentanci za uvrstitev na SP 2023 na naslednjih petih kvalifikacijskih tekmah zadostujeta le še dve zmagi. Prva priložnost bo v nedeljo ob 15. uri proti Nemčiji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončić je bil s 25 točkami prvi strelec tekme.
Edo Einspieler

Slovenska košarkarska reprezentanca je drugi del kvalifikacij za SP 2023 začela z zmago nad Estonci (104:83). Luka Dončić je dosegel 25 točk, Goran Dragić 19. Slovenski selektor Aleksander Sekulić je bil zelo zadovoljen: "Pomembni točki. Ekipa Estonije ni naivna. V tem delu tekmovanja je lahko vsaka zmaga ključna."

Finci, ki so z 79:73 ugnali Izrael, in Nemci, ki so s 67:50 odpravili Švede, so s po 13 točkami še vedno prvi v skupini J, Slovenija s točko manj zaseda tretje mesto, ki še kot zadnje vodi na SP. Ker četrtouvrščeni Izrael zaostaja že za dve točki za Slovenijo, slednji za uvrstitev na SP na naslednjih petih tekmah praktično zadostujeta že dve zmagi.

Naslednja priložnost bo že v nedeljo ob 15. uri v Münchnu proti Nemčiji. Že dan kasneje bo reprezentanca nadaljevala pot proti Kölnu, kjer se zanjo v četrtek ob 17.15 proti Litvi začenja vrhunec poletja, obramba naslova evropskih prvakov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta