Kvalifikacije za EP: Avstrijske odbojkarice padle še drugič

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
25.08.2022 18:36

Z dvema zmagama so se slovenske odbojkarice še bolj približale uvrstitvi na evropsko prvenstvo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eva Zatković se je v Gradcu odlikovala z učinkovitostjo.
Sašo Bizjak

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v drugem krogu kvalifikacij skupine D za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2023 predsinoči v Gradcu še drugič premagala Avstrijo. Potem ko so naša dekleta v tekmi prvega kroga Avstrijke v Mariboru premagala s 3:0, so na drugi temi slavila s 3:2 (25:17, 14:25, 25:19, 27:29, 15:9). Naše odbojkarice se bodo jutri v tekmi tretjega kroga v Tbilisiju pomerile z izbrano vrsto Gruzije, ki je v dveh kvalifikacijskih tekmah s po 0:3 izgubila proti Azerbajdžanu.

Slovenke v Gradcu niso ponovile igre iz Maribora. V izenačeni tekmi so bile razigrane v prvem in zadnjem nizu, v preostalih treh pa so si privoščile preveč napak. Kljub temu so se z dvema točkama še bolj približale uvrstitvi na evropsko prvenstvo.

Največ točk so dosegle Eva Zatković 20, Lorena Lorber Fijok 14, Mija Šiftar 10, Katja Eržen, Nika Milošič in Saša Planinšec po 8, pri Avstrijkah pa se je z 21 točkami odlikovala donedavna igralka Nove KBM Branika Anamaria Galić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta