Liga Mevza: Brez praske do točk

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
06.12.2023 16:25

Tudi na tretji tekmi srednjeevropske lige Mevza so mariborski odbojkarji zmagali

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tri točke so v žepu; veselje mariborskih odbojkarjev po tekmi proti Amstettnu.
Sašo Bizjak

Odbojkarji Merkurja Maribor so z zmago začeli turnir srednjeevropske lige Mevza v Mariboru, na katerem igrata še avstrijski Amstetten in madžarski MAV Elore-Foxconn. Mariborčani so se na uvodni tekmi turnirja spoprijeli z Amstettnom in tekmeca gladko premagali s 3:0 (25:16, 25:13, 25:15). S tremi zmagami na treh tekmah - pred tem so s 3:1 ugnali zagrebško Mladost in avstrijsko Zadrugo Aich/Dob - so na vrhu lestvice.

Mariborčani so z igro potrdili, da jih tudi v letošnji sezoni v ligi Mevza zanima uvrstitev v polfinale, med štiri najboljše klube lige. Vse tri nize so igrali zavzeto, zbrano in odločno, rezultat pa ni izostal. "Kateri trener ne bi bil zadovoljen, če njegova ekipa tekmo konča z odliko. Tokrat smo točke osvojili brez praske. Veseli me, da je Rok Bračko po poškodbi toliko okreval, da je spet lahko zaigral na mestu sprejemalca," pravi trener Merkurja Sebastijan Škorc, ki se je ozrl še na jutrišnjo drugo tekmo turnirja, na kateri se bo njegova ekipa v Lukni ob 20. uri pomerila z madžarskim klubom MAV Elore. "Gre za zelo kakovostno ekipo, ki je, podobno kot mi, na treh tekmah lige Mevza trikrat zmagala. Čaka nas visoka ovira, saj je Elore ob Calcitu eden najresnejših kandidatov v boju za vrh lestvice. Za naše fante bo težava tudi selitev v dvorano Lukna, saj je dvorana Tabor, ki je njihov drugi dom, zasedena," je dodal strateg mariborskih odbojkarjev.

Na tekmi proti Amstettnu so točke za Merkur dosegli: Žiga Donik 15 točk, Janž Janez Kržič 10, Connor McConnell 9, Rok Bračko in Miha Fink po 7, Gregor Pernuš 3, Timotej Vodušek 2.

Drugi rezultati: Mladost Zagreb - Komarno 0:3 (23:25, 22:25, 18:25), Mursa Osijek - Zadruga Dob 1:3 (16:25, 20:25, 25:19, 23:25), Spartak Myjava - Ribola Kaštela 3:0 (27:25, 25:20, 25:16); vrstni red: Merkur in Elore po 9 točk, Calcit, Komarno in Spartak po 6, Zadruga 5, Amstetten 3, Mladost 1, Mursa in Ribola Kaštela 0.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta