Maribor na Primorskem v prvem polčasu nadigral Gorico, za vijoličaste debitiral 19-letni vratar Samo Pridgar

Miha Dajčman Miha Dajčman
02.10.2022 17:01

V 11. krogu prve lige so vijoličasti s 4:1 premagali Gorico. Zadnja zmaga vrtnic proti aktualnim državnim prvakom sega v leto 2016.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Kronaveter je dosegel 106. gol v prvi ligi.
Andrej Petelinšek

Pred reprezentančnim premorom so Mariborčani prvič v sezoni povezali dve zmagi, na gostovanju v Novi Gorici pa so ta niz podaljšali ter še na šesti prvenstveni tekmi pod vodstvom Damirja Krznarja niso doživeli poraza. Goričani, ki se ubadajo s finančnimi težavami in nesoglasji glede vodenja kluba, po zmagi v prvem krogu na domačem igrišču niso slavili, zadnja zmaga Primorcev proti aktualnim državnim prvakom pa sega v leto 2016.

Med vratnicama je prvič na uradni tekmi priložnost dočakal 19-letni Samo Pridgar, Nizozemec Menno Bergsen, ki je po poškodbi Ažbeta Jug prva izbira med vratnicama pri vijoličastih, si je na treningu zvil gleženj. V prvo postavo se je po prestani kazni vrnil tudi Sven Šoštarič Karić, prvič pa je bil v kadru za uradno tekmo Nigerijec Ishaq Rafiu.

Tekmo so bolje začeli gostitelji, v 2. minuti je po kotu do edine priložnosti Goričanov v prvem polčasu prišel Tino Agić, žoga je končala tik ob vratnici. V nadaljevanju se je razigral Marko Tolić, ki je po nekaj samostojnih poskusih podal za dva gola vijoličastih. Najprej je natančno podajo nogometaša Dinama, ki je poleti prišel v Ljudski vrt kot posojen nogometaš, v 27. minuti izkoristil Jan Repas, 25-letnik je gol dosegel na četrti zaporedni prvenstveni tekmi. V 37. minuti je Tolić podal še rojaku Roko Baturini, Hrvat se je petič vpisal med strelce v prvi ligi. Izid prvega polčasa je 42. minuti postavil Rok Kronaveter, 106. gol v slovenskem državnem prvenstvu je dosegel iz enajstmetrovke, ki jo je sodnik Božo Kondić dosodil po prekršku nad Andražem Žiničem.

Po prvem polčasu je navijaška skupina Gorice zapustila stadion ob vzklikih namenjenih predsedniku kluba Hariju Arčonu, ki je pred dnevi z ustno izjavo napovedal svoj odstop. Čeprav so bile vrtnice v drugem delu brez podpore organiziranih navijačev, so štirikratni državni prvaki na igrišču pokazali boljšo igro kot v prvih 45 minutah. Mariborčani so še naprej prihajali do priložnosti, toda bolj nevarni za gol so bili gostitelji. V 59. minuti se je z dobrim posredovanjem po strelu Alena Krajnca izkazal Pridgar.

Rezervist Krajnc je bil krivec, da so Goričani v 69. minuti znižali zaostanek. Mariborčani so nad njim naredili prekršek v kazenskem prostoru, toda sodnik je odmahnil z roko, Krajncu pa zaradi nešportnega vedenja pokazal rumeni karton. Toda po posredovanju VAR-a je Kondić pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Etien Velikonja, nekdanji član Maribora.

Kapetan Gorice pa ni bil edini bivši, ki je dosegel gol v športnem parku v Novi Gorici. V 89. minuti je za 4:1 zadel rezervist Maribora Žan Vipotnik, ki je bil v sezoni 2020/2021 iz Ljudskega vrta posojen v Gorico.

Odzive iz obeh taborov objavimo kmalu na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta