Mariborska kluba uspešno nadaljujeta sezono

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.03.2024 05:45

Odbojkarice Branika po uvrstitvi v finale pokala čaka danes v Lukni prva polfinalna tekma državnega prvenstva, odbojkarji i-Venta pa so v prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva premagali moštvo Fužinarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janž Janez Kržič tik preden je udaril žogo, ki mu jo je podal Gregor Pernuš 
Andrej Petelinšek

Polfinalni tekmi za slovenski pokal odbojkaric sta se končali s pričakovanima rezultatoma. Ekipa Nove KBM Branika, ki brani lovoriko, je v Ljubljani s 3:0 (25:13, 25:16, 25:16) premagala Krim, ekipa Calcita Kamnik pa v Šempetru tamkajšnjo vrsto Sipa s 3:1 (25:15, 29:27, 16:25, 25:14). Bankirke že danes čaka prva polfinalna tekma državnega prvenstva. Ob 18. uri so bodo v Lukni spoprijele z novogoriško ekipo GEN-I, proti kateri so v letošnji sezoni igrale štirikrat in trikrat zmagale.

Predsinoči so bile odigrane tudi prve četrtfinalne tekme državnega prvenstva odbojkarjev. ACH je v Ljubljani s 3:0 (25:15, 25:11, 25:20) premagal Krko Novo mesto, Calcit v Kamniku s 3:0 (25:22. 25:13, 25:15) Alpacem Kanal, soboška Panvita Pomgrad je bila v Kranju s 3:2 (18:25, 25:19, 17:25, 25:19, 15:9) boljša od Triglava, ekipa i-Venta Maribor pa je v dvorani Tabor s 3:0 (25:20, 25:21, 25:16) odpravila vrsto Fužinarja Sij Metala Ravne na Koroškem. Druge četrtfinalne tekme bodo 20. in 21. marca, morebitne tretje, če bo rezultat v zmagah 1:1, pa 27. marca. 

Tudi nasveti trenerja Fužinarja Aljoše Jemca niso veliko pomagali k boljši igri koroške ekipe.
Andrej Petelinšek

"Z igro fantov sem zadovoljen, igrali so nekoliko zadržano, ravno toliko, da so gladko dobili tekmo. Pomembna je bila zmaga, s katero smo si priigrali prednost pred drugo tekmo na Ravnah. Na njej se bo za pozitivni rezultat treba bolj potruditi, saj je ekipa Fužinarja v svoji dvorani zelo neugodna. Toda naš cilj je uvrstitev v polfinale po dveh zmagah, verjamem, da smo cilj sposobni uresničiti," je povedal trener mariborskih odbojkarjev Sebastijan Škorc.  

Mariborčani so niti igre proti Ravenčanom vso tekmo držali v svojih rokah in dokazali, da štiri zmage v štirih medsebojnih tekmah v letošnji sezoni niso bile naključne. Razlika v kakovosti je prišla do veljave tudi na tokratni tekmi. V uvodnem nizu je bila pobuda na strani gostiteljev, ki so ves čas vodili, še posebno pa je bil za igro razpoložen srednji bloker Janž Janez Kržič, ki je dosegel sedem točk, od tega dve z asoma in dve z blokom. Mariborčani so brez težav osvojili niz, dobro pa o začeli tudi drugega. Povedli so 11:6, nato pa z nekaj slabimi potezami gostom dovolili, da so se jim približali na točko (16:15). Toda v nadaljevanju je spet prišla do veljave boljša pripravljenost mariborske vrste, ki je v končnici zatrla poskuse gostov po preobratu. Tretji niz je mineval v veliki premoči štajerske ekipe, saj je odpor Korošcev iz minuto v minuto slabel. 

Miha Fink, ki je v Maribor prišel iz Fužinarja, je nekdanjim soigralcem povzročal veliko preglavic.
Andrej Petelinšek

Mariborčani po zahtevnem tekmovalnem ritmu nimajo časa za počitek. Že danes bodo odpotovali v Pliberk, kjer jih jutri in v nedeljo čaka sklepni turnir štirih najboljših ekip srednjeevropske lige Mevza.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta