Max Verstappen zmagovalec Suzuke, Red Bull že konstruktorski prvak

STA, M.R.
24.09.2023 08:51

Svetovni prvak formule 1 Max Svetovni prvak formule 1 Max Verstappen je naredil nov korak k ubranitvi naslova. Na preizkušnji za VN Japonske v Suzuki je z novo zmago še povečal naskok v seštevku sezone.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Max Verstappen
REUTERS

Njegova ekipa Red Bull pa je že potrdila letošnjo zmago v konstruktorskem seštevku. Drugo in tretje mesto sta osvojila McLarnova dirkača Lando Norris in Oscar Piastri.

Max Verstappen je prevlado ves konec tedna potrdil še z zmago na dirki, s prvega startnega mesta si je privozil 13. zmago v sezoni in 48. v karieri.

Na stopničke sta se uvrstila še oba McLarnova voznika, drugi je bil Britanec Norris, tretji pa Avstralec Piastri, slednji je tako prvič v karieri prišel do odra za zmagovalce.

REUTERS

Red Bull je, čeprav tokrat drugi voznik Mehičan Sergio Perez ni dobil točk, z zmago Verstappna tudi v praksi zbral dovolj točk, da ga najbližja zasledovalca Mercedes in Ferrari na preostalih šestih dirkah ne moreta več ujeti.

Že na naslednji preizkušnji čez dva tedna v Katarju pa bo lahko nov naslov prvaka potrdil tudi Verstappen, ki ima zdaj 177 točk naskoka pred Perezom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta