Miting v Slovenski Bistrici: Čaka nas prava poslastica

Uroš Gramc Uroš Gramc
18.05.2024 06:03

Pod Pohorjem bo danes nastopilo 300 atletov iz 20 držav, med njimi nekaj nosilcev kolajn z največjih tekmovanj, pa tudi naši najboljši z izjemo četverice, ki bo v nedeljo tekmovala v diamantni ligi v Maroku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Filip Mihaljević je evropski prvak v disciplini, ki je pod Pohorjem najbolj radodarno nagrajena. 
Epa

Atletsko društvo Slovenska Bistrica prireja danes drugega od petih slovenskih mitingov, ki so prvič vsi uvrščeni v koledar mednarodne atletske zveze. Udeležba je zaradi visokega nivoja tekmovanja (challenger) najboljša doslej, je povedal vodja tekmovanja Boštjan Fridrih. Nastopilo bo 300 atletov iz 20 držav, med njimi nekaj nosilcev kolajn z največjih tekmovanj, pa tudi naši najboljši z izjemo četverice (Kristjan Čeh, Tina Šutej, Lia Apostolovski in Anita Horvat), ki bo v nedeljo tekmovala na diamantni ligi v Maroku.

"To je tekmovanje najvišjega ranga, zato je razumljivo, da jih ne bo," je dejal Fridrih. Zato pod Pohorjem ne bo meta diska in skoka s palico. Najmočnejša bo tradicionalno zasedba v memorialnih disciplinah, v suvanju kroge, na 4. memorialu Marjana Štimca, so najvišje nagrade (1000 evrov za zmago, 600 za drugo in 400 za tretje mesto). "Čaka nas prava poslastica. Pričakujemo lahko odlično tekmo in poraja se vprašanje, ali lahko pade 22 metrov," pravi vodja tekmovanja. Nastopila bosta najboljša na zadnjem EP v Nemčiji, Hrvat Filip Mihaljević in Srb Armin Sinančević, štrene jima bo mešal Mesud Pezer iz BiH. Višje nagrade od predvidenih bodo tudi na 22. Stepišnikovem memorialu v metu kladiva s finalisti z olimpijskih iger, a Slovenci tokrat ne bodo med favoriti, kot je bil denimo Primož Kozmus. 

So pa našemu prvemu sprinterju, Ptujčanu Aneju Čurinu Prapotniku, prireditelji pripeljali konkurenco; Mlenga Retshidisitswe iz Južne Afrike ima boljši osebni rekord, 10,15 sekunde. Na 400 metrov se bosta, kot prejšnjo soboto v Kranju, udarila Rok Ferlan in Luka Janežič, obetata se hitra teka na 800 metrov in morda "osmica" v skoku v daljino. Nekdanji dvoranski evropski prvak, Albanec Izmir Smajlaj, je namreč že pristal pri 811 cm. Veliko razlogov je torej za obisk mitinga v športnem parku Slovenska Bistrica. Prične se ob 13. uri, finali pa bodo po slavnostni otvoritvi ob 17. uri. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta