Mladi slovenski odbojkarji skozi šivankino uho na evropsko prvenstvo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.07.2022 20:47

Slovenska moška reprezentanca do 20 let tretji krog kvalifikacij končala kot druga, kar je bilo dovolj za napredovanje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkar mariborskega Merkurja Rok Bračko je bil eden najučinkovitejših igralcev turnirja. 
Cev

Od 17. do 25. septembra bo v Italiji evropsko odbojkarsko prvenstvo reprezentanc do 20 let. Med dvanajstimi najboljšimi stare celine bo na njem tudi slovenska izbrana vrsta. Na tretjem kvalifikacijskem turnirju ob koncu tedna v ŠC Draš v Mariboru je v konkurenci vrstnikov iz Nizozemske, Finske in Španije za Finsko osvojila drugo mesto in si zagotovila napredovanje. Tretja je bila Španija in četrta Nizozemska.

"Turnir je bil zanimiv, igra pa na visoki ravni. Po zmagi nad Nizozemci in porazu proti Špancem smo se znašli v neugodnem položaju, toda fantje so v odločilni tekmi pokazali značaj in dokazali, da so iz pravega testa," je dejal selektor Jernej Rojc. Slovenci so turnir začeli z zmago s 3:2 proti Nizozemcem, nato z 0:3 izgubili proti Špancem, o njihovi usodi pa je odločala zadnja tekma proti Fincem. Slednji so si po dveh zmagah že pred obračunom s Slovenci zagotovili prvo mesto v skupini in igranje na prvenstvu stare celine, Slovenci pa so za osvojitev drugega mesta morali zmagati.

Tekmo so naši začeli zelo obetavno, osvojili prvi in drugi niz, nato pa se je njihov nalet ustavil in Finci so rezultat izenačili na 2:2. V odločilnem nizu so naši ves čas vodili in tekmo dobili s 3:2 (25:17, 25:17, 19:25, 18:25, 15:11). V naši vrsti so se z učinkovitostjo odlikovali Nik Mujanović (22 točk), Dino Vinkovič (13), Rok Bračko (11), Janž Janez Kržič (8) in Miha Fink (7). "Po vodstvu v nizih z 2:0 smo bili prepričani, da bomo tekmo dobili gladko, toda malo manj zbranosti v nadaljevanju nas je skoraj stalo uvrstive na evropsko prvenstvo. Zelo sem vesel dosežka," je povedal Janž Janez Kržič. "Turnir je bil zanimiv in stresen in zelo zadovoljen sem, da se nam je izpolnila želja. V odločilni tekmi smo dokazali, da smo si zaslužili nastop na evropskem prvenstvu," je dejal Miha Fink.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta