Zimske priprave vijoličastih: Šimundža pojasnil, kakšna je poškodba Strajnarja. Kako okreva Sikošek?

Miha Dajčman Miha Dajčman
29.01.2024 15:34

Z zdravstvenim stanjem nogometašev to zimo so pri vijoličastih lahko bolj zadovoljni kot v preteklih letih v enakem obdobju, a nekaj igralcev vseeno ne vadi s prvo ekipo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Brez priprav v Beleku sta zaradi zdravstvenih težav ostala Marcel Lorber, ki je tik pred odhodom moštva v Turčijo staknil poškodbo zadnje stegenske mišice, in Behar Feta, ki si je novembra poškodoval stopalnico. Dvojec okreva v Mariboru, v Ljudski vrt pa se je iz Turčije vrnil tudi Andraž Žinić zaradi težav z ahilovo tetivo. Na nedeljski tekmi s Šahtarjem iz Donecka v kadru ni bilo tudi Marka Strajnarja, ki je na treningu začutil bolečino v aduktorju. "Bolečina se je sicer pozneje že zmanjšala, lahko bi celo igral, a nismo želeli tvegati. Imeli smo drugo rešitev z Icukijem Urato, potem z Anejem Lorbkom in Tinetom Čukom v končnici. Ni bilo potrebe po tveganju," je pojasnil trener Maribora Ante Šimundža. Se pa poraja vprašanje, kdo izmed slovenskih nogometašev, ki so kandidati za mladinsko reprezentanco, kakor veleva pravilo Nogometne zveze Slovenije, bo na začetku prvenstva lahko začenjal obračune, če Strajnar ali Lorbek do uradnih tekem še ne bi bila nared.

(ODZIVI) Beležka iz Beleka: Šimundža sestavil ogrodje ekipe. Ga je Beugre že prepričal?

Vijoličaste pa je razveselilo spoznanje, da je proti Ukrajincem brez težav 30 minut po petih mesecih lahko odigral kapetan Martin Milec ter da v Turčiji trenira tudi Gregor Sikošek. Levi bočni branilec je za klubsko spletno stran spregovoril o okrevanju po poškodbi kolena. Na igrišča naj bi se vrnil pred koncem spomladanskega dela sezone. "Zdravnik mi je ob zadnjem pregledu dejal, da sem dva meseca pred tem, kar je predvideval. Znova sem obul ‘kopačke’ in začel tudi aktivnosti z žogo, kar je dvojnega pomena. Ob spoznanju, da gredo zadeve v dobro smer, je pomembno tudi za glavo, saj je veliko lažje, ko sem na igrišču, kot da bi bil le v fitnesu," je med drugim dejal Sikošek, ki se je poškodoval na začetku spomladanskega dela prejšnje sezone. Martin Milec pa je za klubske spletne kanale dejal, da bolečin po tekmi s Šahtarjem ni čutil. “Vesel sem, da sem nazaj. Počutim se dobro. Kar je bilo najpomembnejše, da ne čutim bolečin, se je zgodilo. Zaenkrat je vse okej, upam, da bo tako tudi v prihodnje. Ob tem veseli tudi spoznanje o dobri tekmi z naše strani in razumljivo sem lahko zadovoljen," je dejal kapetan vijoličastih, ki je zadnji uradni nastop vpisal 26. avgusta lani.

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta