Nepričakovano umrla nekdanja mariborska športnica leta, večkratna državna prvakinja

D.Ži
09.11.2023 09:51

Zadnji dve desetletji je živela na Kanarskih otokih, pokojničin pepel bodo raztresli v morje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zelo žalostna novica prihaja s Kanarskih otokov, kjer je v 54. letu starosti umrla nekdanja slovenska atletinja, večkratna državna prvakinja Irena Dominc. Posledice možganske kapi so za nekdanjo mariborsko športnica leta 1987 bile usodne.

Vrnitev mariborskih atletov iz Birminghama. Irena Dominc in Milan Lorenci leta 1987.
Igor Napast

Njeni športni dosežki so bili izjemni, saj je bila nekoč rekorderka v teku na 800 metrov in v teku na 400 metrov z ovirami.

Irena Dominc leta 1987. Vrnitev mariborskih atletov iz Birminghama. 
Igor Napast

Njen dom je zadnji dve desetletji bil kanarski Las Palmas, kjer je delala kot hotelska menedžerka. Umrla je 4. oktobra, svojo športno pot pa je sklenila leta 1993. Za jugoslovansko reprezentanco je oddelala enajst, za slovensko pa šest nastopov.

Na Facebook profilu Atletski Savez Jugoslavije so zapisali, da bodo na njeno željo pokojničin pepel raztrosili v morje. Ljubezen do športa je prenesla tudi na svojo 20-letno hči Yissis Cortijo Dominc, ki tekmuje pod špansko zastavo. 

Irena Dominc je že pri sedemnajstih dobila bronasto medaljo na mladinskem evropskem prvenstvu v teku na 400 metrov z ovirami, takrat prvi tovrstni dosežek za Jugoslavijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta